Web Analytics

Gheorghe Ionescu-Gion, omagiat la Muzeul Judeţean Argeş

de | 5.07.2017 18:51 | Cultură

9 gionÎn incinta Muzeului Judeţean Argeş a avut loc vineri, 30 iunie, masa rotundă cu tema „Argeșeni, valori naționale”. A fost prezentată personalitatea lui Gheorghe Ionescu-Gion, de către managerul Muzeului Judeţean Argeş, Cornel Popescu.

În cadrul unui frumos discurs, acesta a prezentat memoria  celui care a fost profesor, istoric, ziarist, publicist, cronicar literar și teatral, secretar general al Ministerului Cultelor și Instrucțiunii Publice, inspector general în învățământul secundar, vicepreședinte al Ateneului Român, membru corespondent al Academiei Române.
Alături de istoricii Muzeului Judeţean Argeş, la eveniment a fost prezent prefectul Emilian Dragnea. De asemenea, Cristian Cocea, directorul Direcției Județene pentru Cultură, a prezentat „Istoria Bucureșcilor”, publicată la București în anul 1899, de către Gheorghe Ionescu-Gion. Cartea este de interes istoric şi astăzi, prezentând numeroase documente inedite și informații din străinătate despre București.
Directorul Blibliotecii Judeţene Argeş, Octavian Sachelarie a făcut o scurtă istorie despre prezenţa personalităţii Gheorghe Ionescu-Gion în Piteşti, subliniind existenţa bustului în bronz al istoricului încă din anul 1911 în Grădina Publică din Pitești, realizat în anul 1907 de către Frederic Storck. În prezent, bustul este amplasat în fața Colegiului Național „I.C. Brătianu”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii