Gheorghe Ionescu-Gion, omagiat la Muzeul Judeţean Argeş

de | 5.07.2017 18:51 | Cultura

9 gionÎn incinta Muzeului Judeţean Argeş a avut loc vineri, 30 iunie, masa rotundă cu tema „Argeșeni, valori naționale”. A fost prezentată personalitatea lui Gheorghe Ionescu-Gion, de către managerul Muzeului Judeţean Argeş, Cornel Popescu.

În cadrul unui frumos discurs, acesta a prezentat memoria  celui care a fost profesor, istoric, ziarist, publicist, cronicar literar și teatral, secretar general al Ministerului Cultelor și Instrucțiunii Publice, inspector general în învățământul secundar, vicepreședinte al Ateneului Român, membru corespondent al Academiei Române.
Alături de istoricii Muzeului Judeţean Argeş, la eveniment a fost prezent prefectul Emilian Dragnea. De asemenea, Cristian Cocea, directorul Direcției Județene pentru Cultură, a prezentat „Istoria Bucureșcilor”, publicată la București în anul 1899, de către Gheorghe Ionescu-Gion. Cartea este de interes istoric şi astăzi, prezentând numeroase documente inedite și informații din străinătate despre București.
Directorul Blibliotecii Judeţene Argeş, Octavian Sachelarie a făcut o scurtă istorie despre prezenţa personalităţii Gheorghe Ionescu-Gion în Piteşti, subliniind existenţa bustului în bronz al istoricului încă din anul 1911 în Grădina Publică din Pitești, realizat în anul 1907 de către Frederic Storck. În prezent, bustul este amplasat în fața Colegiului Național „I.C. Brătianu”.

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: cornel popescu,muzeul judetean arges

Ultimele articole

Furt de lemne la Berevoești și Hârtiești
Furt de lemne la Berevoești și Hârtiești

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au acționat pentru prevenirea delictelor silvice pe raza de competență, ocazie cu care au depistat un bărbat de 29 de ani, din Bughea de Sus, care conducea o autoutilitară cu care transporta material...

Percheziția DNA la deputatul Adrian Miuțescu a fost aprobată
Percheziția DNA la deputatul Adrian Miuțescu a fost aprobată

Comisia juridică a Deputaților a aprobat, joi, un raport favorabil privind cererea DNA Pitești de încuviințare a percheziției informatice la deputatul Adrian Miutescu. Solicitarea procurorilor DNA trebuie aprobată și de plenul Camerei Deputaților. Pe 24 noiembrie, DNA...