Web Analytics

Gheorghe Bădescu a renunţat la funcţia de director al IMEP Piteşti

de | 5.10.2017 10:12 | Economie

12 ana imepConsiliul de Administrație al producătorului de motoare electrice pentru electrocasnice Nidec Motor Corporation Romania SA, fosta Ana IMEP Pitești, preluată anul trecut de la George Copos, a decis să aprobe schimbarea din funcție a directorului general al companiei, Gheorghe Bădescu (63 de ani).

Acesta conducea societatea de peste 20 de ani. Potrivit profit.ro, în locul lui Bădescu a fost adus austriacul Rudolf Langerwisch (60 de ani), fost director executiv al diviziei Nidec din Slovacia, respectiv al centrului de producție, asamblare și logistică de la Zlaté Moravce. Divizia era controlată de grupul german Secop până anul acesta, când germanii au fost preluați de Nidec contra sumei de 185 milioane euro.

Florian Stănculescu: „Domnul Bădescu a fost tot timpul sub presiunea noastră și a lui Copos”

12 StanculescuLiderul Sindicatului Liber Independent „Solidaritatea” din Nidec Motor Corporation Romania SA, Florian Stănculescu, ne-a declarat următoarele despre deja fostul director al fabricii, Gheorghe Bădescu: „Domnul Bădescu nu a fost schimbat din funcție, ci domnia sa nu a dorit să mai ocupe această poziție. Probabil că obosise, domnia sa de ani de zile stătea în fabrică de la opt dimineața la opt seara, iar acum la noi s-au făcut și se fac foarte multe investiții, iar volumul și ritmul de muncă sunt creșterea accentuată. Despre relația sindicatului cu dânsul, ce să vă spun? Nu a avut deloc o situație ușoară ca director, pentru că domnia sa a fost tot timpul sub presiunea noastră, pe de o parte, și a lui Copos, pe de altă parte. Era obligat să aplice deciziile lui Copos și pentru asta a suportat și a încasat tot pentru disponibilizările masive, pentru pierderea piețelor, pentru toate câte s-au mai întâmplat pe aici. Vă repet, nu a avut o misiune ușoară deloc. Ca partener de dialog a făcut tot ce se putea frace pentru noi în condițiile acelea dure impuse de Copos. Noi l-am înțeles pentru că știam că nu avea ce face în acele condiții”.

Gheorghe Bădescu: „Aveți informația corectă”

Contactat de Jurnalul de Argeș, Gheorghe Bădescu a preferat să spună doar atât: „Aveți informația corectă, nu s-a decis schimbarea mea din funcție, ci eu am decis să părăsesc această funcție. Decizia schimbării mele din funcție este o urmare a hotărârii mele”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii