Web Analytics
scris sâmbătă, 15.06.2024

Germania are în plan de recrutarea a minimum 15.000 de tineri anual

După luni de așteptări, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a prezentat miercuri noul model de serviciu militar în Germania, anunțând planurile de a recruta anual, începând din 2025, cu 5.000 de noi recruți mai mult față de nivelul actual de recrutare.

Germania are în plan de recrutarea a minimum 15.000 de tineri anual

Germania a căutat să-și sporească dimensiunea armatei de la aproximativ 180.000 de soldați în prezent la 203.000, cu temerile tot mai mari de un atac rusesc asupra NATO.

Pentru Pistorius, scrie Euractiv, „modelul lui preferat” i-ar vedea pe tineri de 18 ani completând chestionare digitale cu privire la obiceiurile și interesul lor pentru armată. În funcție de preferințele indicate, aproximativ 40.000 până la 50.000 dintre respondenți ar fi invitați la un examen medical, din acest eșantion ministrul așteptându-se să fie recrutați 5.000 de tineri, pentru cel puțin șase luni de serviciu militar de bază. Ministrul Pistorius a declarat jurnaliștilor de la Berlin că acești 5.000 s-ar adăuga numărului actual de 10.000 de recruți pe an, care participă voluntar la serviciul militar de bază.

Citește și: Cazul Ferma Dacilor. Primele concluzii privind cauza decesului celor opt persoane

În plus, armata va începe să se apropie de foștii recruți pentru a convinge „până la 100.000” să devină rezerviști activi. „Legea ar trebui să intre în vigoare înainte de vacanța de vară, astfel încât să putem folosi primele capacități înainte de sfârșitul anului 2025”, a spus Boris Pistorius.

În ianuarie anul acesta, ministrul Pistorius a prezentat și propunerea de a permite cetățenilor străini din afara Uniunii Europene (UE) să se alăture Bundeswehr. Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, vorbea la acea dată de importanța încercării de a înrola încă 20.000 de militari în fața amenințărilor din partea Rusiei. Conform legislației germane, numai cetățenii pot servi în Bundeswehr, în principiu, deși străinilor li se poate permite să se alăture în anumite cazuri speciale.

În ianuarie, Boris Pistorius a explicat: „Nu am fi primele forțe armate din Europa care fac asta”. Într-adevăr, Danemarca, Spania și Slovacia permit străinilor să intre în armatele lor naționale, dacă îndeplinesc anumite condiții.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită