Web Analytics
scris sâmbătă, 03.02.2024

Germania. Aproximativ 150 de mii de persoane au ieșit sâmbătă pe străzile din Berlin

Germania. Aproximativ 150 de mii de persoane au ieșit sâmbătă pe străzile din Berlin, în a patra săptămână de manifestații împotriva rasismului și a extremei drepte. Proteste similare la Dresda și Hanovra.

Germania. Aproximativ 150 de mii de persoane au ieșit sâmbătă pe străzile din Berlin

Citește și Bancnote false puse în circulaţie în România. Ce le deosebeşte de cele reale

Protestele de la nivel național împotriva extremiștilor de la AfD au intrat în a patra săptămână, iar azi s-au strâns la Berlin aproximativ 150.000 de oameni. Manifestații similare au avut loc și în alte orașe, precum Dresda și Hanovra.

Mai mulți politicieni au participat la demonstrația de la Berlin, printre care liderul social-democraților (SPD) Saskia Esken și ministrul Sănătății Karl Lauterbach, din același partid. Ministrul Familiei, Lisa Paus, din partidul Verzilor, care care face parte din coaliția de guvernământ, a fost de asemenea prezent. AfD și-a exprimat furia față de sprijinul politicienilor pentru proteste, acuzând guvernul că a organizat o demonstrație împotriva unei părți a populației.

În capitala Germaniei, oamenii s-au adunat inițial în fața clădirii parlamentului. Cancelarul Olaf Scholtz a scris pe X (Twitter) că “fie la Eisenach, Hamburg sau Berlin, în orașele mici și mari din întreaga țară, mulți cetățeni se adună pentru a demonstra împotriva urii și a discursului instigator la ură“. A transmis că protestele sunt “un semn puternic de sprijin în favoarea democrației și a constituției noastre“.

Succesul AfD a stârnit îngrijorare în rândul partidelor principale, care se tem că ar putea putea pierde alegerile statale din estul Germaniei în septembrie, chiar dacă sondajele recente au arătat o uşoară scădere a sprijinului pentru partidul extremist.

Valul de manifestații a izbucnit în urmă cu câteva săptămâni, după publicarea unei investigații de către Correctiv, cu privire la o întâlnire secretă, la care au participat neonaziști, oameni de afaceri și membri ai partidelor politice AfD și CDU. Aceștia au pus la cale un plan secret de deportare în masă a milioane de imigranți.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *