Web Analytics
scris sâmbătă, 15.06.2024

Germania a învins Scoția, cu scorul de 5-1, în meciul de deschidere de la EURO 2024

Campionatul European de fotbal a început, vineri, la München, cu meciul Germania – Scoţia, din grupa A. Partida a fost arbitrată de francezul Clement Turpin.

Germania a învins Scoția, cu scorul de 5-1, în meciul de deschidere de la EURO 2024

Echipa Germaniei a învins formația Scoției cu scorul de 5-1 (3-0), vineri seara, pe Football Arena din München, în Grupa A a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania până pe 14 iulie. După o scurtă ceremonie de deschidere, care a durat un sfert de oră, Germania a dominat partida de la München și s-a impus fără să forțeze.

Citește și: Alertă teroristă la Euro 2024 cu câteva ore înainte de meciul de deschidere

Scorul a fost deschis devreme, în minutul 10, de Florian Wirtz, care a înscris plasat şi a devenit cel mai tânăr marcator al germanilor la un turneu final european, având 21 de ani şi 42 de zile. În minutul 19 scorul a fost majorat de Jamal Musiala, un alt jucător de 21 de ani. Gazdele au cerut penalty la faultul lui Christie asupra lui Musiala, dar după consultarea VAR, arbitrul Turpin nu a acordat nimic. Nu a mai fost cazul în minutul 42, când Porteous l-a faultat pe Gundogan şi a primit cartonaș roșu, iar arbitrul a acordat penalty. A transformat Kai Havertz, care a stabilit scorul pauzei, 3-0 pentru Germania.La reluare, Niclas Fullkrug a înscris pentru 4-0, atacantul german ajungând la 12 goluri în 17 meciuri disputate pentru naționala țârii sale. În minutul 74 pe teren a intrat și Thmoas Muller, aflat la meciul cu numărul 130 pentru Germania. Muller a pasat pentru golul anulat în minutul 76 aceluiași Fullkrug, din cauza unei poziții de ofsaid, iar Antonio Rudiger a deviat în propria poartă un șut al nou intratului McKenna (min. 87). Însă Emre Can, convocat în urmă cu doar trei zile, a înscris ultimul gol al gazdelor, în minutul 90+3 şi Germania s-a impus cu 5-1 în meciul de deschidere al Euro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită