Web Analytics

Gerea, despre vizita celor doi președinți ai Camerelor la Dacia: “Un puternic semnal pentru cel mai mare agent economic din Argeș”

de | 5.10.2017 13:34 | Actualitate

andrei gereaChestorul Camerei Deputaților Andrei Gerea a participat, miercuri, la o vizită de lucru pe care președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, au avut-o la uzina Dacia.

Fostul ministru al Economiei a evidențiat importanța vizitei, menționând că liderii Legislativului și ai partidelor care formează alianța de la guvernare au discutat aspecte de interes deosebit pentru producătorul de la Mioveni.
“Vizita de miercuri a fost una în premieră în care la uzină au ajuns ambii președinți ai celor două Camere ai Legislativului românesc.
Cred că este bine că cei doi președinți au venit la Mioveni pentru că au putut să se consulte în mod direct cu cel mai important agent economic din țară despre o serie de modificări precum trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat sau despre taxa de mediu.
Călin Popescu Tăriceanu are dreptate când spune că România a devenit o țară de desfacere pentru mașinile second hand. Și cea mai simplă soluție ar fi ca românii să aibă o putere de cumpărare similară cu a celorlalți cetățeni europeni din statele dezvoltate. Până vom ajunge însă la acest nivel, pentru că trebuie să fim realiști, trebuie găsită o formulă prin care să echilibrăm balanța dintre mașinile noi și cele second hand, să utilizăm corect principiul poluatorul plătește și să realizăm o creștere a accesibilității prin programul Rabla.
Dacia are nevoie de infrastructură și în această guvernare deja a fost scoasă la licitație prima bucată Pitești-Curtea de Argeș din tronsonul Pitești – Sibiu, s-au făcut pași importanți și pentru restul tronsonului de autostradă precum și pentru Pitești-Craiova.
Cred că este foarte important și faptul că a fost o vizită realmente de lucru, nu una cu caracter electoral. Am fost, și ca ministru al Economiei, și ca ministru al Mediului de afaceri, și ca parlamentar, un susținător al Daciei. La fel cum și președintele Călin Popescu Tăriceanu a susținut uzina Dacia și industria auto în general. Fără vizite doar în campanie electorală, ci cu mult efort. Și Dacia, la fel ca și restul companiilor, au nevoie de stabilitate în legislația muncii, în cea fiscală. Și cred că, din acest punct de vedere, ALDE și PSD au demonstrat seriozitate”, a afirmat Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE.

vizitaDragnea Tariceanu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii