Web Analytics
scris marți, 31.10.2023

Ger și zăpezi consistente în România. Anunțul ANM

Specialiștii ANM anunță că se schimbă anotimpurile. Temperatura apei, oceanelor și mărilor a atins recorduri fără precedent, iar acest lucru reprezintă un semnal de alarmă, potrivit Realitatea.

Ger și zăpezi consistente în România. Anunțul ANM

„Aceste ploi cu cantitate foarte mare de precipitații au impact devastator, cantitatea mare de precipitații poate fi legată de aceste temperaturi mari la suprafața mărilor și oceanelor, care determină evaporare intensificată. Rezultă așadar o cantitate sporită de vapori de apă care alimentează aceste efecte, așa cum e acum în Spania, Grecia, Turcia”, a declarat climatologul Roxana Bojariu.

Citește și Tânăr prins cu droguri la examenul auto

Potrivit meteorologilor, iarna acestui an va fi una cu temperaturi ridicate, dar și cu episoade de iarnă severă.

„Vom avea o nouă ordine climatică. Se schimbă toate caracteristicile anotimpurilor și ale formei în care fenomenele atmosferice se manifestă. Probabil că până la sfârșitul anului am putea avea o ierarhie în care 2023 să doboare recordul lui 2016. Recordurile acestea se doboară și lună de lună, în unele cazuri chiar de la zi la zi, așa cum a fost în această vară. Vara 2023 este ca vară boreală cea mai caldă la nivel global, așa cum rezultă din înregistrări.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *