Web Analytics
scris duminică, 17.12.2023

George Simion: Valery Kuzmin ar trebui expulzat, iar ambasada și consulatele Rusiei închise

Liderul AUR, George Simion, a spus că ambasadorul rus la București, Valery Kuzmin, ar trebui declarat persona non grata și expulzat din România și că se poate merge merge până la închiderea tuturor reprezentanțelor diplomatice rusești din cauza amenințărilor Moscovei la adresa României, a închiderii consulatului de pe Rostov-pe-Don și a amestecului în politica noastră.

George Simion: Valery Kuzmin ar trebui expulzat, iar ambasada și consulatele Rusiei închise

Citește și: FC Argeş Basketball, a noua victorie în ligă!

Zilele trecute, Rusia a amenințat România că dacă avioane F-16 folosite de Ucraina decolează de pe teritoriul românesc, Moscova va considera că participăm la conflict şi va lua măsuri.

Întrebat la Digi24 cum ar trebui să răspundă la o astfel de poziție, George Simion a răspuns că „oficiali de rang înalt ruși au răspândit acest gen de declarații bombastice.”

„Rusia este net inferioară NATO și poate rămâne doar cu aceste amenințări de peste gard. Rusia a dovedit în conflictul din Ucraina că nu are o forță militară superioară încât să își mai permită să se angajeze în alte conflicte”, a continuat liderul AUR.

George Simion a spus că România ar trebui să dea un răspuns diplomatic mult mai hotărât, așa cum au făcut alte state.

„ Uitați, numai ce s-a închis consulatul românesc de la Rostov pe Don. Eu cred că declararea domnului Kuzmin persona non grata, pentru atitudinea și pentru susținerea fățișă a unei formațiuni politice, și implicarea în politica internă din România, ar fi un răspuns corect. Asta, mergând până la închiderea consulatelor și reprezentanțelor rusești din România”, a mai spus el.

Simion nu a precizat despre ce implicare a lui Kuzmin în politica românească este vorba, însă ar putea fi o referire la senatoarea Diana Șoșoacă, care a fost de mai multe ori la Ambasada Rusiei la București și s-a afișat alături de Kuzmin.

În context, trebuie menționat și că Diana Șoșoacă l-a depășit pe George Simion în intențiile de vot, potrivit unui sondaj recent.

Sursa: Hotnews

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *