Web Analytics

„Generaţiile actuale sunt tehnic mult sub ce vedeam pe timpul junioratului Simonei Halep”

de | 21.06.2018 11:10 | Sport

13 Sandulescu 1249# Recunoaşte Gabriel Săndulescu, managerul Tenis Club As

# Cum comentați ultima prestație a Simonei Halep având în vedere că la un moment dat ați avut de a face cu pregătirea ei?
– Aș dori să lămuresc încă de la început faptul că nu am fost niciodată antrenorul Simonei, dar am avut privilegiul ca antrenor de lot să o însoțesc la mai multe competiții internaționale. Rezultatul de la Paris era unul care trebuia să vină pe trendul ascendent al carierei Simonei, dacă nu era acum, era oricum în viitorul foarte apropiat.
# Ce jucătoare din Argeş credeți dvs. că ar putea călca pe urmele Simonei?  Câteva argumente pentru fiecare vă rog.
– Din păcate, variantele de răspuns sunt foarte limitate aici și, așa cum am mai declarat într-un interviu acum un an, sunt foarte mulțumit de valoarea generației actuale, dar pesimist privind viitorul. Aș înainta un nume- Ilona Ghioroaie – cu condiția să nu-i mai fie afectat viitorul de accidentări serioase, dar putem vorbi de un progres permanent în ultimii doi ani și anume peste 10 turnee internaționale câștigate. În acest interval de timp, observăm dorința ei nemăsurată de progres. Am putea vorbi și despre Nicoleta Dascălu, dar cu condiția unei resetări aproape totale, experiența pe care a căpătat-o și faptul că a demonstrat cândva că ar putea mai mult sunt câteva argumente pentru a reuși.
# La băieți nu stăm la fel de bine. Ce argeșeni sunt acolo sus și ce perspective au în continuare?
– Grea și ingrată întrebare. Poate Călin Manda, dar a pierdut puțin startul în ultimii doi ani. Depinde de el să se reinventeze. Băieții au fost și sunt mult sub fete, ține de maturizarea lor care apare mult mai târziu. Cei mai buni dintre ei cred că, atunci când sunt niște juniori de excepție, vor ajunge cu siguranță și în marea performanță la seniori.
# Este adevărat că și Buzărnescu a jucat pe când era junioară la Pitești? Ce vă amintiți?
– Nu numai Buzărnescu, ci și Simona, Sorana, Raluca Olaru. Îmi amintesc de toate că arătau încă de la o vârstă fragedă un potențial imens. Generațiile actuale sunt tehnic mult sub ce vedeam atunci. Mihaela este pentru noi toți exemplul cel mai bun ca niciodată. Nu e prea târziu să crezi în steaua ta.

„Simona și Sorana au obținut Trofeul «Ruxandra Dragomir 2» pentru jucătoarea capabilă să ajungă în top mondial”

# Sorana Cârstea și Simona Halep au jucat la Pitești. Un remember deosebit ne puteți spune din acea perioadă?
– Bineînțeles, cu amândouă am fost plecat la mai multe turnee internaţionale, iar la Pitești ambele au obținut Trofeul „Ruxandra Dragomir 2” care recompensa jucătoarea pe care antrenorii o considerau capabilă să ajungă în top mondial. Viitorul a arătat că avem antrenori buni, pentru că primele patru trofee acordate au recompensat jucătoare care astăzi ne bucura cu performanțele lor în elita mondială a tenisului. Simona e Simona, o mândrie pentru noi, Sorana rămâne favorita mea, iar Ana Bogdan, pe care am avut-o invitată la ediția aniversară din acest an, a primit Trofeul „Ruxandra Dragomir 2” în ciuda faptului că a pierdut în sferturi la turneul din acel an. Ochiul specialiștilor nu a greșit.
# Câți sportivi sunt legitimați la Tenis Club As și care sunt speranțele?
– Numărul sportivilor la Tenis Club AS nu este impresionant, pentru că încă de acum 26 de ani, de la înființare, noi ne-am dorit să fim o școală de tenis, să pregătim cât mai mulți copii și avem aproape 100 în acest moment, din care apoi cei mai buni să aleagă drumul performanței la noi sau în cluburile din Pitești și din țară. Chiar și în aceste condiții, am avut timp de 6 ani cele mai bune rezultate dintre cluburile din județ, cu o generație de aur (că tot se folosește termenul acesta), care l-a avut ca lider pe Laurențiu Gavrilă. Am ajuns la vârsta la care nu mă mai entuziasmez cu rezultatele de la 9-10 ani, astfel încât nu am să fac prognosticuri, dar promit că Tenis Club As va produce în continuare viitori campioni și va oferi și cele mai bune condiții pentru orice copil care vrea să descopere tainele celui mai frumos sport… tenisul.
# Există viitor în tenisul argeșean? Argumentați, vă rog.
– Dacă răspund nu, voi fi blamat, dacă răspund da, exagerez. Totul depinde de noi, de toți cei implicați în acest fenomen al tenisului și mai ales de Federația Română de Tenis, una reinventată, una care să producă proiecte pentru a aduce tot mai mulți copii la tenis, iar apoi pe cei cu calități să-i sprijine. Exemple multiple: federațiile vecine, astfel încât să mai avem peste câțiva ani generații de excepție ca cea a fetelor noastre minunate din top mondial.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii