Generaţia Facebook şi ia de odinioară

de | 29.11.2017 23:16 | Cultură

9 cusaturi01Este al treilea an consecutiv, când Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” organizează atelierul de cusături tradiționale argeșene și muscelene. Inițiat și coordonat de prof. Lucreția Picui, despre care se poate spune, sub jurământ, că duce la bun sfârșit tot ce-și propune, atelierul are valoarea unei declarații de dragoste.

9 cusaturi02Seturi de reguli, cu încărcătură simbolică – punct, formă, culoare – revin în prezent și, odată cu ele, se activează coduri uitate – de atins, de iubit, de suferit – ale sufletului românesc. Despre toate acestea le învață Lucreția Picui pe cursantele care vin, conștiincioase,  s-o asculte marțea, la ora 16.00.
Săptămâna trecută, acestora li s-au alăturat elevii de la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”, curioși să vadă, să pipăie și să înțeleagă. S-au întâlnit două lumi, între care punte a fost Lucreția Picui. Adolescenții, îmbibați de tehnologie, născuți și crescuți cu demonstrațiile și perspectiva ei, se uitau la pânză, la cămășile țărănești, unele foarte vechi și prețios lucrate, și aflau secrete care țin, la propriu, de zona magică a existenței. Au fost momente, în cursul vizitei, când privitorul neutru a avut de ales între spectacolul oferit de ambient și cel al fețelor de copii de 15 ani, care căzuseră în trecut ca pe o altă planetă. Au promis că vor reveni la expoziția de la sfârșitul anului, iar eu sunt sigură că-și vor respecta promisiunea.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii