Web Analytics

„Generalul” Tudosoiu a picat de delfin în scandalul „Balena Albastră”

de | 6.04.2017 17:33 | Dezvăluiri

6 dumitru tudosoiu# Bâlbe în cascadă şi reacţie întârziată a autorităţilor # După ce inițial a susținut sus și tare că în Argeș nu există nicio victimă printre elevi, deși noi îi spusesem că sunt nouă cazuri la Școala „Carol I” din Curtea de Argeș, generalul Tudosoiu a revenit a doua zi cu un telefon, dându-ne dreptate # A confirmat astfel că e depășit și  habar nu are ce se întâmplă în ograda sa

Abia lunea trecută, după ce am contactat conducerea ISJ Argeş, în speţă pe „generalul” Dumitru Tudosoiu, pentru un punct de vedere legat de cazul celor nouă copii din Curtea de Argeş care şi-au făcut răni pe antebraţ în timp ce jucau „Balena Albastră”, autorităţile au început să ia primele măsuri. Până la acel moment, au fost fie lipsite de reacţie, fie defazate sau pur şi simplu au tergiversat declanşarea unor verificări şi găsirea unor soluţii pentru a conştientiza în primul rând părinţii în ceea ce priveşte pericolele care îi pândesc pe micuţii lor pe internet. Bâlbele şi reacţia întârziată a autorităţilor ne duc cu gândul la criza bebeluşilor cu E.coli. Atunci când trei bebeluşi au decedat şi alţi 16 s-au îmbolnăvit grav, iar autorităţile au reacţionat cu întârziere, tot din pricina comunicării deficitare.

Prefectul știa, Tudosoiu-ba!

6 emilian dragneaÎn timp ce directoarea Şcolii „Carol I” ne dădea asigurări, luni 27 martie, că Inspectoratul Şcolar a fost informat în legătură cu acest incident, şeful ISJ Argeş susţinea că în Argeş „nu sunt semnalate cazuri de jucători ai jocului Balena Albastră în rândul elevilor”. Ba mai mult, doamna directoare ne-a confirmat că şi poliţiştilor de la Curtea de Argeş le-a fost raportat cazul, de vreme ce la şedinţa Consiliului profesoral urma să ia parte şi poliţistul de proximitate. Din câte am mai putut afla, inclusiv prefectul Emilian Dragnea (foto) primise o informare din partea Inspectoratului Şcolar şi ştia despre incident. Numai „generalul” Tudosoiu nu! Iar după ce l-am „informat” noi, a început și domnia sa să caute soluţii pentru a ieşi din situaţia penibilă în care devenise captiv: ditamai şeful de inspectorat şcolar să nu ştie ce grozăvii fac elevii de la şcolile pe care le are în subordine… Cu atât mai mult cu cât miercuri, 29 martie, în ziua în care apărea pe piaţă Jurnalul de Argeş, urma să se deplaseze la Bucureşti, la o întâlnire cu ministrul Educaţiei. Care risca să îl urecheze pentru această lipsă de reacţie şi de comunicare între instituţiile din sfera educaţiei. Aşa că, pentru a atenua efectele veştii că „Balena Albastră” a făcut primele victime şi în judeţul nostru, „generalul” Tudosoiu a revenit cu un telefon marţi dimineaţă, pe 28 martie, pentru a ne transmite că s-a informat şi că am avut dreptate, că cinci elevi de la Şcoala „Carol I” din Curtea de Argeş şi-au crestat antebraţele acasă, iar alţi patru elevi le-au urmat exemplul zgâriindu-se la şcoală cu lama unei ascuţitori.

Directoarea Şcolii „Carol I” a sesizat poliţia abia după ce s-a interesat Jurnalul de  incident

6 directoare scoala carol IÎn aceeaşi zi, subliniem marţi, 28 martie, după ce „a aflat” de la noi despre prezenţa „Balenei Albastre” în Oraşul Basarabilor, Dumitru Tudosoiu a ieșit într-o emisiune de la un post de televiziune local unde a confirmat că nouă copii din Argeş şi-au provocat singuri răni pe antebraţ, după ce au auzit de jocul sinistru. Ba mai mult, şeful ISJ a vorbit despre un al zecelea elev, din Hârseşti, care şi-ar fi brăzdat braţul cu o riglă tot în timp ce juca „Balena Albastră”. Mai trebuie spus că, tot marţi, poliţia a primit şi o sesizare din partea directoarei  Şcolii „Carol I”, Sorina Luminiţa Ştirboiu, deşi incidentul se petrecuse cu aproape o săptămână în urmă. Şi asta după ce am contactat-o noi, cu o zi înainte, pe doamna directoare, care ne declarase: „Am discutat săptămâna trecută cu elevii şi cu familia fiecăruia dintre ei. Ce măsuri să luăm? Am discutat deocamdată”. Cert este că poliţiştii argeşeni au demarat imediat cercetările pentru a stabili dacă leziunile pe care şi le-au provocat singuri copiii au sau nu legătură cu jocul „Balena Albastră”. Iar asta s-a întâmplat marți 28 martie, la o zi după ce Jurnalul de Argeș se interesase de eveniment și era limpede că mușamalizarea devenea aproape imposibilă.

Autorităţile au făcut spectacol la Şcoala nr. 10 Piteşti, însă incidentul de la Curtea de Argeş l-au trecut sub tăcere

Pentru că s-a vehiculat că la Şcoala nr. 10 din Piteşti ar exista un jucător al „Balenei Albastre”, care ar fi fost la un pas să se sinucidă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Inspectoratul Şcolar Argeş au intrat în alertă. Imediat au trecut la verificări peste verificări în respectiva unitate şcolară, au stat de vorbă cu conducerea şcolii, cu părinţii şi elevii. Deşi s-a constatat că a fost doar o alarmă falsă şi că niciunul dintre elevii şcolii nu accesase jocul, autorităţile au făcut totuşi spectacol. Asta în timp ce incidentul grav petrecut la Şcoala „Carol I” din Curtea de Argeş a fost trecut sub semnul tăcerii.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii