Web Analytics

Generalul care a coordonat doctoratul lui Florin Secureanu la Academia SRI a fost destituit în 2003 de la comanda Garnizoanei Piteşti pentru hărţuire sexuală

de | 19.01.2017 13:51 | Dezvăluiri

4 01

# În 2015, generalul Constantin Onișor a pierdut poziția de coordonator de doctorate, după ce jurnalista Emilia Șercan a produs numeroase probe privind plagiatele sistematice din subordinea lui Onișor # Constantin Onișor a predat cinci ani la Universitatea din Pitești

Generalul Constantin Onişor, fostul comandant al Garnizoanei Pitești, a fost coordonatorul doctoratului lui Florin Secureanu la Academia SRI. Secureanu este fostul manager de la Spitalul Malaxa, implicat într-un uriaș scandal după dezvăluirile jurnalistului Cătălin Tolontan. Florin Secureanu a fost reținut pe 9 decembrie anul trecut de către procurorii DNA pentru luare de mită și delapidare în formă continuată, prejudiciul fiind estimat la 1,9 milioane lei.

În decembrie 2016, după ce jurnalistul Cătălin Tolontan a expus cazul „Malaxa”, dintr-o dată numele lui Florin Secureanu a dispărut din lista doctoranzilor Academiei Naționale de Informații (ANI).
Odată cu Secureanu a dispărut de pe siteul ANI și generalul Constantin Onișor, cel care îi coordona doctoratul managerului. În 2015, generalul a pierdut poziția de coordonator de doctorate, după ce jurnalista Emilia Șercan a produs numeroase probe privind plagiatele sistematice din subordinea generalului Onișor. În decembrie 2016, după povestea cu Secureanu, Constantin Onișor dispare de tot, nu mai coordonează doctorate, academia îi reziliază contractul, „de comun acord”, după cum a declarat generalul pentru Gazeta Sporturilor.
Legăturile generalului Onișor cu Piteștiul sunt multiple. Generalul Constantin Onișor a absolvit în 1970 Școala Militară de Ofițeri Activi de Tancuri și Auto de la Pitești. Conform CV-ului său, acesta a predat între 1 octombrie 2004 și 1 octombrie 2009 la Universitatea din Pitești, la Departamentul de Formare Permanentă, fiind profesor asociat. Activitatea derulată la UPIT pare una cel puțin ciudată: „Conducerea pregătirii în domeniul managementului strategic de securitate”. O activitate ce nu are legătură cu niciuna dintre specializările de la UPIT, unde nu se fac nici studii de securitate, nici studii militare.  

În 2003, trei angajate de la Garnizoana Pitești l-au acuzat pe general că le-a hărțuit sexual

Generalul Constantin Onișor a fost comandantul Şcolii Militare de Aplicaţii pentru Tancuri „Mihai Viteazu” şi comandantul Garnizoanei Piteşti de la 1 august 2001 până la începutul lui martie 2003, când a fost destuituit pentru hărţuire sexuală. Demiterea a survenit în urma unor articole din presa locală, generalului reproşându-i-se că şi-a hărţuit sexual mai multe subordonate. Femeile au apelat la presă şi multe dintre ele şi-au luat transferul. Printre numele apărute în presa locală s-au numărat atunci Sorina Popescu, traducătoarea de engleză, Ionica Marin – asistentă medicală și Daniela Cârneanu, administratorul căminului de garnizoană.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii