Web Analytics

Gelu Tofan, candidat la Camera Deputaţilor: „Infrastructură rutieră şi creşterea competitivităţii economice în Argeş”

de | 3.12.2020 13:12 | Actualitate, Politica si Administratie

România se află în fața unei oportunități istorice: avem la dispoziție 80 miliarde euro pentru dezvoltarea României și investiții în anii ce vin. În acest an, poate cel mai greu din istoria ultimilor ani, am demonstrat că se poate. Argeșul ocupă un loc extrem de important în programul de guvernare al PNL. Capitolul infrastructură, cel care are darul de a susține proiectul de dezvoltare a României, conține o lungă serie de proiecte care se derulează în județ: construcție și reabilitare de autostrăzi și drumuri, extinderea și refacerea rețelelor de utilități sau dezvoltarea sistemului de irigații. Dezvoltarea României se va realiza descentralizat, dezvoltarea locală va însemna prosperitatea țării.

Infrastructura rutieră a județului este prioritară

“Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, noi, liberalii argeșeni, vom pune accent pe dezvoltarea județului Argeș. Așa cum era normal, pentru guvernarea PNL una dintre priorități este Autostrada Sibiu-Pitești. Construcția celor 5 secțiuni ale proiectului va fi accelerată și atent monitorizată, obiectivul fiind respectarea termenelor de execuție. Pentru întregul proiect de infrastructură a fost asigurată o finanțare nerambursabilă de 13,7 miliarde de lei, fără TVA, aprobată deja de Comisia Europeană. În plus, pregătim proiectul drumului de legătură cu DN7C: Curtea de Argeș – A1 (Secțiunea 5 Sibiu-Pitești) – Râmnicu Vâlcea. Un impact uriaș urmează să îl aibă și construcția celor 121 de kilometri ai drumului expres Craiova–Pitești, pentru care este prevăzută o finanțare de 3,2 miliarde de lei. Proiectele de infrastructură rutieră în Argeș nu se opresc aici, în programul de guvernare fiind prevăzută și lansarea proiectului variantei ocolitoare Pitești Vest”, a declarat Gelu Tofan, candidat la Camera Deputaților

Citește și Candidat la Camera Deputaţilor, Gelu Tofan propune modificarea legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor

Citește și Gelu Tofan: „Comunitățile locale vor beneficia de fonduri europene substanțiale – 8,55 miliarde euro”

Competitivitate economică în Argeș

Tot prin PNRR vom sprijini un mediu de afaceri competitiv, durabil, inteligent și vom întări parteneriatele între IMM-uri și autoritățile publice locale. Piteștiul are nevoie de un hub de afaceri, de un parc industrial, pentru a ne putea consolida poziția competițională pe piața regională și națională. “Prin Planul Național de Redresare și Reziliență investim 5,08 miliarde de euro pentru sprijinirea mediului de afaceri național. O parte din bani vin în județul Argeș, județ care în următorii ani va deveni motorul economic al sudului țării”, a precizat Gelu Tofan.

Zona metropolitană – o prioritate

Crearea zonei metropolitane a municipiului Pitești este o dorință care va trebui să devină realitate. “Unul dintre cele mai importante aspecte ale zonei metropolitane este transportul public. Toate autorităţile publice locale cu rol în construirea zonei metropolitane Piteşti au datoria să se aşeze la masă şi să iniţieze demersurile juridice şi practice pentru crearea şi punerea în practică a acestui concept menit să dea şanse egale dezvoltării localităţilor judeţului şi să crească calitatea vieţii argeşenilor. Personal, voi lupta pentru crearea acestei zone”, a declarat Gelu Tofan, candidat PNL la Camera Deputaților.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii