Web Analytics

„Gazoductul BRUA va permite echilibrarea sistemului de distribuţie a gazului natural în România”

de | 4.04.2018 18:47 | Economie

18 01# A declarat secretarul de stat Robert Tudorache la Piteşti

Vineri, 30 martie, la inițiativa președintelui George Caval, la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a avut loc o foarte interesantă întâlnire a comunității de afaceri din județ cu trei oficiali importanți din cadrul ALDE. Este vorba de Simona Brătulescu – vicepreședinte CJ Argeș și președinte ALDE Argeș, Robert Tudorache – secretar de stat în Ministerul Energiei și președinte ALDE Pitești, precum și Alexandru Petrescu, director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Simona Brătulescu, vicepreședintele CJ Argeș, le-a vorbit oamenilor de afaceri despre două proiecte importante ce vor face din județ unul cu mare potențial pentru investiții în turism și, bineînțeles, pentru creșterea numărului de turiști români și străini. „Am reușit să alocăm resurse financiare pentru a se termina prima parte din cadrul proiectului pârtiei de ski de la Molivișu, iar suma se ridică la 2 milioane euro”, a precizat Simona Brătulescu.
Tot ea a făcut referire și la megaproiectul „200 de zile de ski în Făgăraș”, proiect cu o valoare preconizată a investiției ce se ridică la 200-220 milioane euro și va implica trei consilii județene: Argeș, Brașov și Sibiu. Pentru Argeș, proiectul este cu atât mai atractiv cu cât „peste 70% dintre pârtii sunt pe teritoriul Argeșului”.
Un dialog foarte deschis și argumentat cu oamenii de afaceri prezenți a avut secretarul de stat Robert Tudorache. Un exemplu palpabil de specialist și om implicat în problemele comunității de afaceri. Robert Tudorache le-a cerut oamenilor de afaceri din județ să vină cu propuneri pentru modificarea legislației, inclusiv în zona educației, pentru o mai bună pregătire a forței de muncă.

Oamenii de afaceri argeșeni, invitați să investească în eficiența energetică

18 tudoracheDe când Robert Tudorache este secretar de stat, la Ministerul Energiei lucrurile au început să se miște mult mai bine, iar birocrația s-a redus semnificativ. Iar cel mai recent exemplu este legat de gazoductul BRUA. „În 15 zile s-a emis autorizația de construcție, iar acum două săptămâni s-a emis și decizia exhaustivă. Acest gazoduct va traversa 11 județe și este un proiect ce va permite echilibrarea sistemului de distribuție a gazului natural în România. Avem resurse în toate zonele. Ungurii și bulgarii nu au nimic și vor să devină hub regional pe gazele noastre”, a spus Robert Tudorache.
Tot Robert Tudorache i-a invitat pe oamenii de afaceri argeșeni să investească în eficiența energetică.
Mai trebuie precizat că dialogul invitaților de la ALDE cu oamenii de afaceri membri ai CCIA Argeș a durat mai bine de două ore. Un exemplu de comunicare eficientă, ce ar trebui urmat și de oficialii de la alte partide.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii