Web Analytics
scris marți, 24.08.2021

Galați. Polițist prins în flagrant pentru luare de mită

 

Galați.  Polițist prins în flagrant pentru luare de mită

 

Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, au prins în flagrant un polițist, ieri, 23 august 2021, imediat după ce acesta a primit suma de 400 de euro de la o persoană, cu scopul de a soluționa favorabil cercetările în cadrul unui dosar în care persoana era cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

În fapt, polițistul, agent șef în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Galați – Poliția Municipiului Galați – Secția 5 Poliție Galați, în timp ce era în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, având în instrumentare un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt, faptă săvârșită de către persoana menționată anterior, i-a pretins acestuia și a primit suma de 3.000 de euro în vederea soluționării favorabile a dosarului penal.

Citește și: Circotecă la Judecătoria Piteşti / Inculpatul Stelică Crăciun, dat afară din sala de judecată fiindcă înregistra procesul

În continuare, nefiindu-i soluționat dosarul până la această dată, în urma discuțiilor dintre cele două persoane, s-a stabilit o nouă întâlnire pentru a discuta modul cum va fi soluționat cazul penal. Cu această ocazie, polițistul a acceptat suma de 400 de euro în vederea tergiversării cercetărilor în cadrul dosarului penal, în ideea de a indica un alt făptuitor față de care să se continue cercetările.

Lucrătorul de poliție a fost condus în fața procurorului de caz, iar în cursul zilei de 23 august 2021 suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală dobândită, fapta pentru care este cercetat, precum și încadrarea juridică a acesteia, fiind dispusă măsura preventivă a reținerii, urmând să fie prezentat în cursul zilei de azi, 24 august 2021, Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea clarificării cauzei sub toate aspectele.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Distribuie!

2 Comentarii

  1. D’apoi ce va mai mirati , acu-i la liber ; cini’ nu-i ase, ori e cretin ori e tampit !
    Leberalii si hoastele pesediste/toate … hoarde scarboase si’mputite … o au pe „religia” lor : hoteala/ciordeala ! Omenie … nicidecum ; k ks-ar toti d rasii-n boturilii lor imputite si scarboase !

  2. D’apoi ce va mai mirati , acu-i la liber ; cini’ nu-i ase, ori e cretin ori e tampit !
    Leberalii si hoastele pesediste/toate … hoarde scarboase si’mputite … o au pe „religia” lor : hoteala/ciordeala ! Omenie … nicidecum ; k ks-ar toti d rasii-n boturilii lor imputite si scarboase !

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită