Web Analytics
scris joi, 09.12.2010

Gală fără fală

Vinerea trecută, la restaurantul „Victoria”, Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş a aniversat 7 ani de la înfiinţare. Evenimentul s-a transformat însă într-o cacealma, din cauza deficienţelor de organizare de care se face vinovat directorul executiv Dan Ionescu (foto). Care, prin atitudinea sa, i-a făcut pe mulţi să-şi dea coate, dacă ne gândim la absenţa a numeroase personalităţi din mediul politic şi cel de afaceri din Argeş.

Gală fără fală

Deficienţe organizatorice

Deşi putem fi acuzaţi de talibanism, responsabilul pentru această situaţie penibilă este nimeni altul decât Dan Ionescu, directorul executiv AOA, care ţine cu tot dinadinsul să treacă în derizoriu scopul asociaţiei. Personaj alunecos, format în umbra ”greilor” comerţului exterior comunist de la AutoDacia (unde epoleţii se purtau pe sub cămaşă), Dan Ionescu a ajuns în situaţia de a pune monopol pe activitatea AOA, pe care o tratează de parcă ar fi propria moşie. Revenind la Gala AOA, altădată un eveniment de referinţă pentru mediul economic argeşean, trebuie amintite mai multe deficienţe de organizare. O primă gafă ar fi că nici măcar partenerii media n-au fost invitaţi. Inutil să mai spunem că oamenii de afaceri care participă la reuniunile AOA se împuţinează pe zi ce trece, iar cei care încă decid să-şi rupă din timpul lor o fac doar din respect faţă de preşedintele Virgil Dumitru. O altă gafă „marca” Dan Ionescu este şi aceea de a-l trece pe Constantin Nicolescu, liderul PSD şi preşedintele Consiliului Judeţean, în coada listei de vorbitori. Pentru cei ce nu ştiu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş este mentorul de la care Dan Ionescu a cerut sprijin, cu exact şapte ani în urmă, pentru înfiinţarea Asociaţiei Oamenilor de Afaceri, atunci când nu a mai încăput printre angajaţii CCI Argeş. Cu ocazia primei întruniri a membrilor fondatori, care a avut loc tot la Hotel Victoria, Constantin Nicolescu, probabil cunoscând bine „marfa”, a atras atenţia asupra câtorva erori care s-ar putea întâmpla. Prima era ca nu cumva să se creadă că AOA este o structură paralelă Camerei de Comerţ şi Industrie, iar a doua ca nu cumva conducerea executivă a asociaţiei să creadă că e un fel de şef al oamenilor de afaceri. Exact ceea ce s-a întâmplat de fapt! Ah, era să uităm, Dan Ionescu a “uitat” să-i invite inclusiv pe membrii fondatori, probabil dorind să facă economie la meniuri.

Virgil Dumitru a ezitat să devină preşedintele AOA

Trebuie spus din start că Virgil Dumitru n-are nicio vină pentru ceea ce s-a întâmplat vineri seara, la restaurantul Victoria. Patronul grupului de firme Comesad are afaceri de top, care-i ocupă peste zece ore pe zi. Tocmai din acest motiv, în urmă cu un an, Virgil Dumitru a ezitat să accepte funcţia de preşedinte al AOA, cedând doar la insistenţele aceluiaşi Dan Ionescu. Pentru că actualul director executiv al AOA era conştient că afacerile şi, implicit, lipsa de timp a preşedintelui Dumitru îi oferă posibilitatea de a-şi face mendrele după bunul plac. Aşa cum, dacă vă amintiţi, s-a întâmplat şi în perioada în care AOA Argeş era condusă de Cornel Penescu. Dincolo de bubele în cap pe care le-a avut, Penescu a fost un adevărat scut pentru Dan Ionescu, directorul executiv al AOA profitând din plin de poziţia şi popularitatea de care se bucura patronul de la Pic.

Directorul copy-paste

Gafele organizatorice girate de Dan Ionescu i-au făcut pe mulţi dintre cei prezenţi la gală să contabilizeze activitatea AOA din ultimii ani. Care a fost „bilanţul”? AOA a reprezentat doar o copie palidă a Camerei de Comerţ şi Industrie, limitându-se doar la organizarea de târguri şi expoziţii şi câte un chef lunar.
De ce au lipsit personaje importante

Constantin Nicolescu: „M-au anunţat târziu”

„Am fost la Braşov, pentru o problemă personală, care a coincis ca timp cu balul AOA. Oricum, pe mine m-au anunţat prea în scurt, am un program pe care sunt obligat să-l respect, nu-l pot modifica de pe o zi pe alta. Însă n-a fost niciun semnal. L-am sunat pe Virgil Dumitru şi m-am scuzat că nu pot ajunge”.

Ion Căpăţână, director executiv CCI Argeş, despre care menţionăm că nu a participat niciodată: “A venit nepoţelul pe la mine şi nu puteam să-l las acasă”

„A fost Puiu Brănescu, a luat premiu, ce era să mai caut şi eu? Plus că a venit nepoţelul pe la mine şi nu puteam să-l las acasă şi eu să vin la Gala AOA”.

Tudor Pendiuc: „Am avut nişte întâlniri la Bucureşti”

„Eu, prin ceea ce fac, sunt alături de Asociaţia Oamenilor de Afaceri. Faptul că n-am ajuns la Gala AOA se explică prin faptul că am fost la Bucureşti, unde am avut câteva întâlniri. Deci, să nu vă gândiţi la nu ştiu ce conotaţii, pur şi simplu aceste evenimente s-au suprapus”.

Iani Popa, pe post de rezervă

Tot cu ocazia balului, organizatorii s-au gândit să ofere prilejul şi câtorva oameni politici să spună două vorbe. Primul trecut pe listă era senatorul Mircea Andrei, urmat de prefectul Gogu Davidescu, de primarul Tudor Pendiuc şi preşedintele CJ, Constantin Nicolescu. Deşi lista era închisă de Nicolescu, sub acesta, cu un corp de literă mult mai mic, apărea şi numele preşedintelui PNL Argeş, Iani Popa, cu menţiunea „dacă va fi cazul”. N-a fost cazul.

Senatorul Mircea Andrei a licitat o mască veneţiană pentru primarul din Bradu

La Gala AOA, Fundaţia „Lumină în Suflet” a organizat şi o licitaţie în scop caritabil, fondurile strânse fiind donate copiilor nevoiaşi. Astfel, organizatorii au scos la licitaţie câteva tablouri, brăduţi de Crăciun, un vas în stil baroc şi alte obiecte de artă. În momentul în care la licitaţie a fost scoasă o mască veneţiană, senatorul Mircea Andrei a oferit 300 de lei şi pentru că nimeni nu s-a încumetat să liciteze peste, obiectul de artă i-a revenit boss-ului portocaliu. Întrebat ce va face cu obiectul câştigat, senatorul a spus că îl va face cadou primarului din Bradu, Florin Frătică, un colecţionar împătimit de măşti veneţiene.
(Neluţu DINU, Ionuţ STANCIU)

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

dan-andronic-editorial-2

Nesimțirea s-a născut la Stat!

Dan Andronic 29 iunie 2025 Lucian Blaga spunea, într-un mod admirabil, că „veșnicia s-a născut la sat. Aici orice gând e mai încet, și inima-ți...

Din ediția tipărită