Web Analytics

Gabriela Firea: „Orice tânăr din România, cu vârsta între 14 și 35 de ani, va putea avea un Card European de Tineret care să-i ofere beneficii și reduceri”

de | 4.10.2022 17:17 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

România va adera la Acordul parțial pentru mobilitatea tinerilor prin intermediul cardului european pentru tineret, a declarat ministrul Tineretului și Familiei, Gabriela Firea, după întâlnirea cu Manel Sanchez, directorul Asociației Cardului European pentru Tineret. 

Astfel, tinerii din România vor putea beneficia de cardurile de reduceri pe care le folosesc deja milioane de tineri europeni.

European Youth Card Association – Asociația Cardului European pentru Tineret are o activitate care se întinde pe 30 de ani, este prezentă în 38 de țări europene și are 40 de organizații membre. Cardul European oferă reduceri consistente la magazine, hoteluri, transport, restaurante sau muzee.

Citește și: Tanczos Barna, ministrul Mediului: “Programul „Rabla pentru Becuri” va fi lansat până la sfârșitul acestei luni”

„Orice tânăr din România, cu vârsta între 14 și 35 de ani, va putea avea un Card European de Tineret care să-i ofere beneficii și reduceri așa cum au peste 6 milioane de tineri europeni. Vom colabora cu Asociația Pentru Mobilitate Europeană, organizația națională membră a Asociației Cardului European pentru Tineret, pentru a dezvolta și mai mult acest instrument util. Ca ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse mi-am propus sprijinirea tinerilor și facem deja pași importanți. Am reușit să deblocăm și să aprobăm, cu ajutorul colegilor din Parlament, Legea Tinerilor. În curând, vom finaliza și Strategia Națională pentru Tineret, un alt document esențial pentru dezvoltarea politicilor de tineret din România” a mai declarat într-un comunicat ministrul Gabriela Firea.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *