Web Analytics
scris miercuri, 14.09.2022

Gabriela Firea: „Mamele minore sunt o realitate în România”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea transmite, miercuri, că mamele minore sunt o realitate în România. 16.500 de adolescente până în 19 ani au născut doar anul trecut, potrivit INS, spune oficialul. Ministerul îşi propune, cu sprijinul specialiştilor din Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, să ajungă în centrele rezidenţiale cu programul de educare şi informare „Copilul din umbră”.

Gabriela Firea: „Mamele minore sunt o realitate în România”

„Mamele minore sunt o realitate în România. 16.500 de adolescente până în 19 ani au născut doar anul trecut, potrivit INS. Ne dorim cifre crescute ale natalităţii, dar nu aşa. Milităm pentru o creştere sănătoasă a natalităţii, iar copiii să aibă parte de grija familiei. Aceste mame sunt copii fără copilărie şi tinere fără adolescenţă”, spune Gabriela Firea. 

Citește și: Președinta Comisiei Europene: Discurs despre starea Uniunii, 14 septembrie, ora 10.00, în direct

”Întindem o mână de ajutor şi punem bazele unui proiect-pilot prin care ne asigurăm că fetele aflate în grija statului, pentru început, vor primi informaţii despre ce înseamnă şi ce implică o sarcină timpurie”, anunţă ministrul Familiei. 

Gabriela Firea arată că a avut o întâlnire de lucru cu Asociaţia „Creştem Viitorul”, condusă de doamna doctor Marilena Băluţă, specialist în obstetrică-ginecologie şi colegele sale din asociaţie, medicul Alina Buşan-Pîrvoiu şi Anne Becheru. 

”Cu sprijinul specialiştilor din Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie ne propunem să ajungem în centrele rezidenţiale cu programul de educare şi informare „Copilul din umbră”. Practic, le vom oferi tinerelor ajunse în grija statului ore de educaţie sanitară unde vor obţine, de la medici şi persoane specializate, informaţii despre propriul corp, despre ce înseamnă o sarcină timpurie şi cum poate fi ea prevenită. Ştiu că este un subiect tabu, delicat, dar el trebuie abordat, mai ales cu aceşti copii fără o mamă sau un tată alături care să le ghideze paşii”, precizează Firea. 

Ministrul menţionează că suntem în continuare ţara din Uniunea Europeană cu o rată mare de naşteri în rândul adolescentelor. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *