Web Analytics

Furt de lemne la Dragoslavele, Valea Mare Pravăț și Cetățeni

de | 4.02.2022 18:22 | Actualitate

Polițiștii Serviciului Ordine Publică Argeș, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul forestier, ocazie cu care au verificat o societate comercială, cu sediul în localitatea Dragoslavele.

În urma verificărilor, s-a stabilit diferențe dintre stocul scriptic și cel faptic, rezultând că societatea a expediat cantitatea totală de 19,06 metri cubi de material lemnos (molid, fag și paltin de munte), fără documente legale.

În urma abaterii constatate, societatea a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos, expediat fără documente legale, în valoare de aproximativ 3.000 de lei, a fost confiscat valoric.

În ziua de 3 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza de competență, ocazie cu care au depistat 3 bărbați, din Valea Mare Pravăț, care transportau material lemnos cu atelaje hipo, fără a deține documente de proveniență sau însoțire a transportului de material lemnos.

Citește și Teste rapide Covid în 7 centre de permanență din Argeș

În urma evaluării de către specialiști silvici, s-a constatat că cei în cauză transportau cantitatea totală de aproximativ 2,4 metri cubi de material lemnos. Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Dragoslavele.

De asemenea, tot în ziua de 3 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza localității Cetățeni, ocazie cu care au depistat 4 bărbați, din Cetățeni, care au tăiat, cu ajutorul unui motoferăstrău mecanic, patru arbori esență fag și carpen din fondul forestier.

Materialul lemnos, rezultat în urma tăierii celor patru arbori, în cantitate de 1.2 mc a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Câmpulung. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii de infracțiunii de tăiere ilegală  de arbori, conform art. 107 din Codul Silvic, iar motoferăstrăul mecanic, cu ajutorul căruia au fost tăiați cei patru arbori a fost ridicat, în vederea continuării cercetărilor.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *