Web Analytics

Funeraliile de la Curtea de Argeş ale Reginei Elena, după tipicul celor ale lui Carol al II-lea

de | 5.09.2019 13:31 | Actualitate

# Caliopie Ichim, starețul Mănăstirii Curtea de Argeș, spune că osemintele Elenei Lupescu nu vor fi aduse niciodată în noua necropolă
Rămăşiţele pământeşti ale Reginei Elena vor fi aduse, în această toamnă, la Curtea de Argeş, unde vor fi înhumate în Noua Catedrală Arhiepiscopală, pe 19 octombrie. Vor fi organizate funeralii naţionale, iar Regina-mamă Elena va fi înmormântată alături de fiul său, Regele Mihai, și de tatăl acestuia, Carol al II-lea.
Pentru a afla cum decurg pregătirile pentru evenimentul național din octombrie, l-am întrebat pe reprezentantul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, arhimandrit Caliopie Ichim, care ne-a spus că programul, care se stabilește împreună cu directorul administrației Casei Regale, Ion Tucă, va fi definitivat cel mai probabil în cursul acestei săptămâni. Starețul Mănăstirii Curtea de Argeș spune însă că funeraliile se vor desfășura după același tipic ca cele ale lui Carol al II-lea, care au avut loc în această primăvară. Familia regală negociază de aproximativ doi ani cu autoritățile din Elveția repatrierea osemintelor reginei Elena. În Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș își dorm somnul de veci regele Mihai și Regina Ana, precum și tatăl suveranului, Carol al II-lea, căruia i se va alătura soția regală.
Cât despre discuțiile privind aducerea rămășițelor Elenei Lupescu din cimitirul călugărilor alături de cele ale lui Carol al II-lea, acestea sunt îngropate pentru totdeauna. Iar răspunsul arhimandritului la întrebarea noastră referitoare la momentul când Elena Lupescu ar putea fi și ea adusă în noua necropolă este cât se poate de ferm: „Niciodată!”.
Decedată pe 28 noiembrie 1982, la Lausanne, Elena este înmormântată în afara ţării, la cimitirul din Lausanne, Elveţia.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. „….după tipicul celor ale lui Carol al II-lea. ”
    Sa nu fie dupa acest tipic, al lui Ca rol 2 !
    Respect: pentru Regele Carol/ Intaiul; pentru Regele Ferdinand/Intregitorul; pentru Regina Elena/Grecia; pentru regele Mihai !
    Ceilalti sa-si cam vada de treaba, sa puna osul/creierele la munca !

Ultimele articole