Web Analytics

„Fragmente de suflet”, expoziție de pictură la Muzeul Golești

de | 5.01.2022 12:23 | Cultură, Actualitate

O nouă expoziție la Muzeul Golești! Marți, 18 ianuarie a.c., de la ora 16:00, la Muzeul Golești va fi vernisată expoziția de pictură a artistului plastic Dana Simion, care a expus și dincolo de granițele țării, în Germania, Italia, Spania, Franța, Grecia. Expoziția, al cărei curator este Nicoleta Grigore, este intitulată „Fragmente de suflet” și va fi deschisă timp de o lună, până pe 18 februarie.

„Dana Simion s-a născut în orașul Suceava, România. A urmat Liceul de Artă în orașul natal, apoi Universitatea Națională de Arte în București, unde s-a și stabilit.
În cadrul Universității Naționale de Arte a studiat pictură, la clasa maestrului Teodor Moraru.
Arta Danei atrage în primul rând prin expresivitate. Creația ei se împarte în lucrări abstracte și revenirea la studiul figurii umane, a naturii, a diferitelor forme și elemente din realitate și îmbinarea realului cu irealul.

Citește și Concurs online de poezie ”Drag de Eminescu” la Călinești
Principalele teme abordate de Dana sunt: “Îngeri”, “Portaluri” și o serie de lucrări destinate figurii umane ce se împarte în “India”, “Fluturi”, “Iubirea de sine – O călătorie către autocunoaștere” și “Frumusețea va salva lumea”, temă la care lucrează în prezent.
Artista a expus în cadrul expozițiilor și târgurilor naționale și internaționale: București, Tulcea, Stuttgart, Berlin, Torino, Luxemburg, Barcelona, Roma, Paris, Florența, Zrenjanin (Serbia), Salonic (Grecia)”,
se arată în comunicatul de presă.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii