Web Analytics

Concurs online de poezie ”Drag de Eminescu” la Călinești

de | 4.01.2022 18:51 | Cultură, Actualitate

În intenția de a îi descoperi și promova pe cei care au aptitudini pentru arta recitării, Căminul Cultural Călinești organizează în perioada 10-15 ianuarie 2022 Concursul online ”Drag de Eminescu”. Evenimentul se adresează copiilor și tinerilor care îndrăgesc poeziile marelui poet și se desfășoară pe trei categorii de vârstă: Elevi clasele I-IV; Elevi clasele V-VIII; Elevi clasele IX-XII.

Participanții trebuie să recite din memorie, o poezie la alegere din opera lui Mihai Eminescu, să se înregistreze si să trimită filmarea pe adresa organizatorilor: contact@primaria-calinesti.ro sau 0729261295 până la data de 12 ianuarie 2022.

Citește și Localitate din Argeș, în scenariul ROȘU

Durata unei înregistrări nu trebuie să depășească 3 minute. Într-un scurt text alăturat filmării, concurenții trebuie să specifice vârsta, clasa și școala de unde provin, localitatea și numele poeziei. Juriul va ține cont de expresivitatea interpretării, sensibilitate, aptitudini artistice și originalitate.

Fiecare înregistrare cu prestația concurenților se va distribui pe grupul Călinești-comuna mea iar în urma vizualizărilor și aprecierilor, va exista și un premiu de popularitate substanțial. Se vor acorda premii pentru fiecare secțiune/categorie de vârstă. Toți concurenții vor primi diplome de participare.

Câștigătorii se vor anunța de Ziua Culturii (15 ianuarie) când se va organiza o ceremonie la Căminul Cultural Călinești pentru a premia câștigătorii. Organizatori: Primăria Comunei Călinești, Căminul Cultural Călinești, Asociația ”Cealaltă Românie”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii