Fotografie, poezie şi Mihai Eminescu la Biblioteca Judeţeană Argeş

de | 14.01.2016 16:30 | Cultură

Sfârșit de săptămână ofertant, la Biblioteca Județeană Argeș. Joi, 14 ianuarie, la ora 17.00, va avea loc vernisajul expoziției prilejuite de Ziua Artei Fotografice în România. Expoziția se anunță inedită, întâi pentru că autorii vin de pe alte meleaguri – Natalia Ciobanu este din Republica Moldova, iar Miguel Angel Sanchez este spaniol, stabilit la Istanbul. În al doilea rând, pentru că tematica fiecăruia este cel puțin exotică. Natalia Ciobanu, pasionată de călătorii, ne dăruiește un portret al Myanmarului, în timp ce tânărul spaniol caută să descopere sufletul Egiptului, privind atent chipurile locuitorilor din Cairo.
Vineri, 15 ianuarie, holul central și Sala de Conferințe vor fi la dispoziția lui Mihai Eminescu. La ora 13.00, va fi vernisată expoziția intitulată Mihai Eminescu – În mine bate inima lumii, expoziție organizată în colaborare cu Institutul Cultural Român din Chișinău.    Invitați speciali sunt scriitorii Pavel Șușară și Lucian Chișu, de asemenea prof. dr. Silviu Angelescu. În același context eminescian, poetul Constantin Mîndruță va lansa volumul de sonete și rondeluri „Calendarul sufletului meu. Iarna”.
Problematica ridicată de conceptul de multiculturalitate, în Europa acestui timp, va fi abordată tot vineri, de la ora 11.00, sub egida Centrului Europe Direct Argeș.
Denisa Popescu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii