Fotografia ţării mele – Unire prin cunoaştere

de | 14.03.2018 19:52 | Cultură

9 01Dedicată Centenarului Unirii, parte a Proiectului Educațional Internațional „BIBLIO – START – UP – Unire prin cunoaștere”, expoziția „Fotografia țării mele” va putea fi văzută, admirată, comentată, în holul central al Bibliotecii Județene Argeș, în perioada 18 – 31 martie. Expoziția este realizată de elevii Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Pitești, coordonați de bibliotecara Gabriela Nuță, și reunește fotografii cu valoare de simbol pentru România și pentru Republica Moldova.
Peisajele binecuvântate de Dumnezeu, portul popular și tradițiile, obiectivele turistice și culturale, orașul cu prefacerile sale, impuse de stăpâniri și de ideologii, sunt surprinse în ideea de a strânge legăturile sufletești dintre românii care, de atâta amar de vreme, își întind, în zadar, brațele unii către alții. Pe de altă parte, expoziția se vrea și un reflector, și o oglindă fidelă a actualității. Istoria înseamnă locuri și oameni în mișcare, o dinamică sensibilă, care e bine să fie transmisă în timp real, mai cu seamă astăzi, când tehnologia este la îndemâna tuturor.
Proiectul „BIBLIO – START – UP – Unire prin cunoaștere” se desfășoară de-a lungul întregului an școlar, în 10 biblioteci – trei din Pitești, şapte din Republica Modova.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii