FOTO: Mii de credincioși, la sfinţirea Altarului noii Catedrale Arhiepiscopale din Curtea de Argeş

de | 7.12.2018 | Home

Actualizare: Credincioșii se închină la moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia, aduse în noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș.

Actualizare: Credincioșii au fost lăsați să intre în noua Catedrală Arhiepiscopală. În altar se va putea intra abia după slujbă.

Astăzi a avut loc sfinţirea Altarului noii Catedrale Arhiepiscopale din Curtea de Argeş, cu hramurile Sfânta Muceniţă Filoteia şi Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril. Dupa slujba de sfințire, pelerinii au fost lăsați să intre în noua Catedrală Arhiepiscopală.

Slujba de sfinţire a Altarului a fost săvârşită de către Arhiepiscopul Calinic, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Până acum s-au adunat circa 2500 de credincioși. Valuri de credincioși continuă să vină. Au fost pregătite 4000 de pachete care vor fi împărțite după slujbă.
Amintim ca aseară, de la ora 17:00, a avut loc scoaterea Raclei cu moaştele Sfintei Muceniţe Filoteia în procesiune, din Paraclisul Mănăstirii Curtea de Argeş, către Noua Catedrală Arhiepiscopală, urmată de slujba Vecerniei Mari, unită cu Litia, Acatistul Sfintei Muceniţe Filoteia şi Utrenia.

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Accident mortal pe DN 7, ce leagă Pitești de Râmnicu Vâlcea
Accident mortal pe DN 7, ce leagă Pitești de Râmnicu Vâlcea

Polițiștii Serviciului rutier au intervenit, în urmă cu puțin timp, la un accident în comuna Milcoiu, Drumul național 7, kilometrul 156, la limita cu județul Argeș. Din primele date se pare că în accident este implicat un autoturism și un tir. Din păcate, șoferul...

Polițiștii argeșeni, surpriză pentru admiratorul lor de 3 ani
Polițiștii argeșeni, surpriză pentru admiratorul lor de 3 ani

Sărbătoarea Sfântului Andrei are o semnificație aparte pentru toți românii. Un micuț român, pe nume Andrei, care la aproape 3 anișori este un admirator înfocat al polițiștilor, a fost astăzi vizitat de polițiștii argeșeni. Cel mai mult el s-a bucurat de prezența...

Ceremonie militară, de 1 Decembrie, în Piața Vasile Milea
Ceremonie militară, de 1 Decembrie, în Piața Vasile Milea

60 de militari, 16 ofițeri și subofițeri ai Jandarmeriei Argeș, 16 ofițeri și subofițeri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, 15 salvatori montani și reprezentanți ai Poliției Locale Pitești vor participa la ceremonia militară ce va fi organizată cu...