Web Analytics
scris vineri, 20.10.2023

Fostul șef Unifarm, condamnat pentru mită, își cere salariile înapoi

Fostul șef Unifarm, condamnat pentru mită de aproape 800.000 de euro, își cere salariile înapoi. Din iunie 2020, Adrian Ionel ar avea de recuperat banii pe 39 de luni, însă Tribunalul București i-a respins cererea formulată în civil, așa că fostul director mai are o șansă în recurs, la Înalta Curte.

Fostul șef Unifarm, condamnat pentru mită, își cere salariile înapoi

Citește și: Ion Georgescu ajunge din nou în fața instanței


Adrian Ionel a ajuns de la aproape 7 ani de pușcărie în primă instanță, la o condamnare de 1 an cu amânarea executării pedepsei, în apel, după ce judecătorii au statuat că Unifarm SA nu este autoritate contractantă, deci nu trebuie să organizeze licitații publice. Judecătorii l-au absolvit astfel pe Adrian Ionel de orice vină pentru acuzația de abuz în serviciu.

Citește și: Colonelul (rez) Cristian Mihalcea comentează cazul primarului Ion Georgescu: „Femeile din viaţa lui i-au distrus cariera”


Cu privire la acuzație de luare de mită, Curtea de Apel București a reținut că denunțătorul, Andre Jaderian, nu poate fi crezut deoarece este „martor interesat”.Totodată, infracţiunea de complicitate la trafic de influență a „picat” testul judecătorilor, deoarece nu ar rezulta de nicăieri faptul că Adrian Ionel l-ar fi ajutat în vreun fel pe Andre Jaderian. Despre fapta fostului șef al Unifarm SA de a se vota pe sine în funcția de director, instanța de apel reține că acesta există și constituie infracțiune, doar că între timp s-a prescris. Singura faptă pentru care l-au găsit vinovat judecătorii pe Adrian Ionel este cea de fals cu privire la antedatare a contractelor pentru achiziția de echipamente medicale, însă pentru acesta instanța a dispus condamnarea de 1 an cu amânarea executării pedepsei. La instanța de fond, Adrian Ionel fusese condamnat pentru toate capetele de acuzare la o pedeapsă de 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare.
Deși nu a primit achitare pe linie, Adrian Ionel consideră că ar trebui să fie despăgubit pentru perioada în care a făcut obiectul cercetărilor în acest dosar.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *