Web Analytics
scris miercuri, 29.05.2024

Fostul ministru al Sănătății din perioada pandemiei Nelu Tătaru, recrutat de Securitate în perioada liceului

Deputatul PNL, Nelu Tătaru, candidat al liberalilor la șefia CJ Vaslui, a fost racolat de către Securitate, în perioada liceului. Conform unei decizii eliberate de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Nelu Tătaru a fost racolat în anul 1988.

Fostul ministru al Sănătății din perioada pandemiei Nelu Tătaru, recrutat de Securitate în perioada liceului

Actual deputat, Nelu Tătaru a fost racolat de Securitate în perioada liceului și a semnat un Angajament în data de 28.11.1988, în perioada în care Tătaru era elev la liceu. Nelu Tătaru a avut numele conspirativ ”Popa”, dar nu există documente care să ateste că ar fi fost angajat al Ministerului de Interne, în calitate de ofițer sau subofițer la Securitate sau la Miliție.

Citește și: Salariul minim brut crește la 3.700 lei de la 1 iulie 2024

Conform unei decizii eliberate de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității încă din 2021, Nelu Tătaru a fost recrutat în anul 1988, informează ȘtiripeSurse. De observat că Nelu Tătaru mai primise o Adeverință de albire, în 2015, în care se menționa că pe baza verificărilor întreprinse de SRI în 2014 nu există date sau documente privind colaborarea pe-atunci senatorului PNL cu Securitate. De subliniat că noua Adeverință stipulează că Serviciul Român de Informații semnalase CNSAS la acea dată că Nelu Tătaru NU FIGURA în Dosarul de Rețea în care ulterior, în 2021, A APĂRUT drept informator al Securității cu Angajament semnat. La data respectivă șefi ai SRI erau George Maior și Florian Coldea.

Nelu Tătaru a fost ministru al Sănătății în perioada pandemiei de Covid-19, iar în prezent este deputat, lider al PNL Vaslui și candidat al PNL la șefia CJ Vaslui.

Citește și: Fondatoarea Magiunului de Topoloveni, Bibiana Stanciulov, în proces cu Metro: „Influenţele sunt foarte mari. Se luptă doi mamuţi”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită