Web Analytics

Fostul ministru al Economiei, audiat la DNA, într-un dosar de corupție

de | 27.11.2022 18:28 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Niculae Bădălău este audiat la DNA duminică seară, într-un dosar de corupție, conform surselor G4Media. Potrivit informațiilor G4Media, sunt investigate fapte de luare de mită și trafic de influență. În dosar, procurorii ar investiga un presupus lobby pentru companiile pe care le dețin copiii săi. Nici Niculae Bădălău, nici fiul său Gabriel Bădălău nu au răspuns, până în acest moment, solicitărilor G4Media de a transmite un punct de vedere.

Citește și: Și-a lăsat copilul minor să conducă pe DN1, la Bușteni

Niculae Bădălău a fost deputat, senator și prefect de Giurgiu și ministru al Economiei și propus de fostul premier Viorica Dăncilă ministru interimar la Energie, în septembrie 2019. Împreună cu familia sa, Bădălău deține o avere impresionantă. În 2018, hoții au spart casa lui Niculae Bădălău și au plecat cu bijuterii, bani și un pistol Beretta, care nu era ținut în seif, conform legii, astfel că senatorul PSD a fost amendat cu 5.000 de lei și i s-a interzis să dețină armă pentru următorii 5 ani. În 2020, hoții i-au spart casa și lui Gabi Bădălău, fiul său, iar printre bunurile furate s-au numărat 15 ceasuri, dintre care două de aur, și 30.000 de euro. Prejudiciul calculat pe baza reclamației fiului lui Niculae Bădălău era estimat la 80.000 de euro.

În 2013, Bădălău a mai fost pus sub învinuire tot pentru trafic de influență, pentru că ar fi apărat interesele unei societăți implicate ”în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcții în instituțiile de stat din județul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA)”, se arată în comunicatul DNA de la acea vreme. Dosarul a fost clasat de procurori.

Sursa G4Media

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *