Web Analytics

Fostul manager al Operei Iași – plasat din nou sub control judiciar de către procurorii DIICOT

de | 13.07.2021 22:59 | Actualitate

Beatrice Rancea, fost manager al Operei Iaşi, a fost din nou plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzată că ar fi delapidat fonduri ale instituţiei, după ce la începutul acestei luni procurorii îi ridicaseră această măsură.
Beatrice Rancea a fost audiată, marţi, de procurorii DIICOT Iaşi şi a fost plasată din nou sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În urmă cu 11 zile, anchetatorii au decis să-i ridice această măsură.

 

 

CITEȘTE ȘI: Campanie de ajustare și aducere la cotă a capacelor de canal de pe străzile din Pitești

 

 

 

În ultimele zile, mai mulţi angajaţi ai Operei ieşene au protestat în faţa instituţiei, cerând Ministerului Culturii să o demită pe Beatrice Rancea. Ea este acuzată de angajaţi că are un comportament dictatorial şi că promovările în cadrul instituţiei se fac în funcţie de gradul de obedienţă faţă de conducere.

Procurorii DIICOT o acuză pe Beatrice Rancea de constituirea unui grup infracţional organizat care şi-ar fi desfăşurat activitatea pe parcursul a peste şase ani. Anchetatorii afirmă că acţiunile grupului vizau delapidarea subvenţiilor acordate Operei de către Ministerul Culturii, prin achiziţii nejustificate sau cheltuieli exagerate cu chiriile şi colaboratorii. Valoarea prejudiciului este apreciată de procurori la 5 milioane de lei.
Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a anunţat, în 3 martie, că a demis-o pe Beatrice Rancea din funcţia de manager la Opera Naţională Română din Iaşi, fiind numit manager interimar Florin-Daniel Şandru. potrivit News.ro.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii