Web Analytics

Fostul deputat Sorin Pandele a ieșit din închisoare

de | 22.02.2017 07:42 | Actualitate

După ce a executat trei ani de închisoare din pedeapsa de cinci ani la care fusese condamnat, Sorin Pandele, fost deputat PDL de Argeş (în perioada 2008-2012,) a ieşit din închisoare. La începutul acestei săptămâni, instanţa a admis propunerea de liberare condiţionată după ce a constatat că Pandele a executat fracţia de pedeapsă şi întruneşte condiţiile legale de liberare.
În ianuarie 2014, fostul parlamentar argeşean a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani închisoare cu executare în regim privativ de libertate pentru infracţiuni de corupţie. Alături de Pandele, în acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare Costel Zamfir, fost primar al comunei Bradu, şi Elena Cornelia Păun. Instanţa supremă a admis recursul declarat de DNA şi a anulat o sentinţă din 2012 prin care Sorin Pandele primise trei ani de închisoare cu suspendare şi fusese achitat pentru luare de mită. Astfel, Sorin Pandele a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuată şi la trei ani pentru fals material în înscrisuri oficiale. Pedepsele au fost contopite, iar Pandele urma să execute pedeapsa cea mai grea, de cinci ani, şi patru ani interzicerea unor drepturi. În acelaşi dosar, Costel Zamfir, fost primar la Bradu, a fost condamnat tot la cinci ani închisoare, aceeaşi pedeapsă primind-o şi Elena Cornelia Păun, femeia de la care a pornit toată povestea.

Vă reamintim că, pe 16 iunie 2010, Sorin Andi Pandele a fost trimis în judecată de procurorii DNA Piteşti pentru mai multe infracţiuni de corupţie în legătură cu funcţia pe care a deţinut-o, aceea de director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeş în perioada 2005-2008. Potrivit DNA, pe 27 septembrie 2007, în baza unei înţelegeri anterioare, Pandele a primit 190.000 lei cu titlu de mită de la Elena Cornelia Păun. În schimbul banilor, el urma să-şi exercite defectuos atribuţiile de director al OCPI Argeş şi să emită, în mod nelegal, un titlu de proprietate.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii