Web Analytics

Fostul atacant Viorel Turcu, omagiat pe Stadionul Nicolae Dobrin

de | 7.09.2017 11:59 | Sport

4 02# În 2011, lui Viorel Turcu i-au fost amputate ambele picioare, iar protezele trebuie schimbate periodic
Finala Legendelor, evenimentul organizat pe stadionul din Trivale pentru a îl omagia pe Dobrin și a marca 38 de ani de la istoricul titlu obținut de FC Argeș în 1979, a avut multe momente speciale, în frunte bineînțeles cu meciul dintre FC Argeș 1998 și Dinamo 2000.

Un moment emoționant a fost acela în care Viorel Turcu, fostul mare atacant al lui FC Argeș, a fost premiat alături de o parte dintre componenții echipei de aur a lui FC Argeș chiar de către Gica Dobrin.
Deși a trecut prin mari probleme de sănătate, în urma cărora i-au fost amputate ambele picioare acum șase ani, Viorel Turcu a trecut peste toate greutățile și a venit la Finala Legendelor, fiind invitat de onoare în tribuna oficială a Stadionului Nicolae Dobrin.
Vasile Turcu a jucat peste 100 de meciuri pentru FC Argeș și are trei titluri de campion câștigate cu trei echipe diferite: FC Argeș, Steaua și Dinamo.
Cu șapte selecții la echipa națională, Viorel Turcu a jucat inclusiv într-o partidă memorabilă împotriva Argentinei lui Maradona.
4 01Fost campion al României cu FC Argeş, Dinamo şi Steaua, Viorel Turcu, are acum, la doar 55 de ani, ambele picioare amputate din cauza unor infecţii. Piciorul drept i-a fost tăiat în august 2011, iar cel stâng, în 2008. Problemele medicale grave au apărut încă din 1996.
Pentru proteza de la piciorul drept a apelat la Gigi Becali, care l-a ajutat cu bani, şi chiar i-a făcut o rentă viageră de 10 milioane de la Steaua, când a aflat despre necazurile sale. Cealaltă proteză şi-a făcut-o cu ajutorul lui Silviu Prigoană, Nicolae Dică şi Mircea Minea.
Cele două proteze trebuie însă schimbate periodic, iar costul acestora este de 1.000 de euro.

*** *** ***

Emoţionant: jurnalistul Cristi Marinescu a venit în scaun cu rotile la Finala Legendelor

4 03Momente emoționante duminica trecută la Finala Legendelor, meciul organizat pe stadionul din Trivale în memoria lui Nicolae Dobrin, meci în care s-au duelat FC Argeş 1998 şi Dinamo 2000, meci pe parcursul căruia au evoluat zeci de foste vedete ale fotbalului românesc. Printre cei care au urmărit meciul de pe marginea terenului s-a numărat și Cristian Marinescu, unul dintre cei mai cunoscuți și experimentați jurnalişti din presa sportivă argeșeană. Cristian Marinescu, căruia i-a fost amputat un picior în martie 2015 din cauza unor probleme de sănătate, a venit și a asistat la partidă în scaun cu rotile.  Un exemplu impresionant de dragoste față de fotbal și de fenomenul sportiv indiferent de problemele vieții. Un om devotat până la sacrificiu sportului, Cristian Marinescu a ținut să fie prezent la acest meci special în care au jucat printre alții Mutu, Dică, Dănciulescu, Jean Barbu, Florentin Petre, Emil Săndoi, Vali Năstase, Constantin Schumacher şi Adrian Neaga, fotbaliști pe care i-a cunoscut bine și intervievat de-a lungul anilor.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole