Web Analytics
scris vineri, 21.06.2024

Foşti mari fotbalişti alb-violeţi, despre şansele de calificare ale Naţionalei în fazele superioare ale Campionatului European. Radu II: „Avem şansele noastre de a merge mai departe. De ce să nu credem în ele?”

Despre ce șanse are echipa pregătită de Edi Iordănescu să treacă de faza grupelor am vorbit cu foști mari fotbaliști ai FC Argeșului. Aceștia sunt în mare parte sceptici în privința calificării Naționalei în fazele superioare ale Campionatului European, iar singura explicație pentru cota de piață destul de mică a tricolorilor este aceea că jucători aflați la echipe mari ale Europei nu joacă deloc sau joacă foarte puțin.

Foşti mari fotbalişti alb-violeţi, despre şansele de calificare ale Naţionalei în fazele superioare ale Campionatului European. Radu II: „Avem şansele noastre de a merge mai departe. De ce să nu credem în ele?”

Iată, așadar, ce ne-au declarat în acest sens Marin Radu II, Aurel Ancuța, Andrei Speriatu, Viorel Moiceanu, Daniel Ionașcu, Vasile Stan, Nicolae Radu III, Augustin Eduard și Mihai Zamfir. Facem precizarea că sondajul a fost realizat înaintea victoriei superbe cu Ucraina.

„Jocul de fotbal îți oferă foarte multe surprize plăcute sau neplăcute”

Marin Radu II (foto sus): „Faptul că echipa României este cea mai slab cotată națională de la Campionatul European nu este un lucru bun pentru noi, ca oameni de fotbal, dar să vedem ce se întâmplă. Să știți că jocul de fotbal îți oferă foarte multe lucruri și foarte multe surprize plăcute sau neplăcute. Eu nu împărtășesc această opinie referitoare la cota de piață, dar, mă rog, fiecare cum crede. Eu am încredere în echipa națională a României. Sunt meciuri grele, echipele sunt destul de echilibrate din punct de vedere valoric. Avem șansele noastre de a merge mai departe. De ce să nu credem în ele? Este un campionat frumos, cu foarte multe reușite. Echipele mari văd că se impun, cel puțin deocamdată. Dar mai sunt multe zile, multe jocuri. Niciun joc nu seamănă cu celălalt. Cred că o să mai fie surprize, părerea mea. Să avem încredere în băieții noștri”.

„Chiar își depășesc valoarea, dacă se vor califica mai departe”

Aurel Ancuța: „Într-un singur fel comentez faptul că echipa națională a României este cea mai slab cotată echipă de la Euro. Păi, jucătorii noștri la ce echipe joacă? Adică sunt rezerve prin Turcia, unul mai joacă prin Grecia și ceilalți… în campionatul intern, iar adversarii noștri au jucători numai prin campionate puternice din Spania, Italia sau Germania. Așa consider eu. Asta-i părerea mea. Sunt prea optimist să zic că luăm mai multe puncte. Asta-i părerea mea. Mai mult nu putem. Ce șanse are echipa României să se califice mai departe din această grupă? Da, aici chiar își depășesc valoarea dacă se vor califica mai departe, cel mult cât au putut să dea a fost însăși această calificare la Europene. Părerea mea. Uitați-vă numai la ce jucători are Belgia, în campionatul lor intern, la Manchester City, în Portugalia, peste tot. Dacă vom realiza mai mult de atât, este chiar peste puteri”.

Citește și David Popovici a câștigat aurul la proba de 100 de metri liber a Campionatului European de natație

„Îmi dă încredere grupul care s-a format la echipa națională”

Andrei Speriatu: „Eu știu dacă echipa națională a României este cea mai slab cotată echipă de la Euro? Adică, cum să spun eu, sunt specialiști care au anumite criterii din astea de a ajunge la punctajul acesta. Adică faptul că nu ne-am mai calificat de mult timp, dar rezultatele au fost îmbucurătoare acum, în ultima perioadă. Nu avem așa ceva în spate ca să ne recomande. Valoarea jucătorilor vizavi de cluburile la care joacă poate că și-a spus cuvântul. Fotbalul este imprevizibil. Ține de ziua respectivă pe care o prinzi, de șansa pe care o ai. Adică, dacă mă întrebați înainte dacă batem Elveția, aș fi spus că nu avem șanse. Deci, totul este posibil și în același timp poate fi exact… Nu știu, să nu câștigăm, dar în același timp putem să avem o conjunctură favorabilă și să câștigăm. Îmi dă încredere, să spunem așa, grupul acesta care s-a format acolo, mă gândesc așa că rezultatele de la Campionatul European de Juniori să-și facă efectul și acum. Mulți din generația aia sunt acum aici și pot să ne bucure din nou cu niște rezultate, așa, frumoase cum au fost acolo. Deci, totul ține de conjunctură. Fotbalul este o necunoscută, încă o dată mă repet, nimeni nu poate spune dinainte ce se poate întâmpla. Că e un 11 metri, că e un cartonaș roșu, că meciul poate să ia oricând o turnură favorabilă sau defavorabilă pentru tine. Eu cam pe acestea mă bazez la echipa națională, dar, cum să spun eu, faptul că ei s-au calificat acolo și sunt animați de dorința asta de a arăta, eu știu, omogenitatea lor la nivel de grup, așa, pe care au format-o, poate fi cu totul altceva”.

„Șanse de calificare mai departe avem!”

Viorel Moiceanu: „Datorită valorii jucătorilor și pentru că jucătorii noștri care sunt în echipa națională, nu toți, o jumătate sau o anumită pondere, nu prea joacă la echipele de club, s-a ajuns aici, la această cotă de piață. De aceea este normal ca această cotă a lor să fie scăzută. Atâta timp cât nu joci la echipa de club, la echipa națională e foarte greu să ajungi, să faci performanță. Șanse de calificare mai departe avem! Trebuie ca Edi Iordănescu să nu se mai bazeze numai pe grup, trebuie să se bazeze și pe individual. Toți jucătorii vor să se afirme la acest Campionat European și sper să ne calificăm mai departe, dar ne trebuie și o victorie”.

Citește și Denis Popescu şi Aissia Prisecariu s-au calificat în finale la Europenele de Natație de la Belgrad

„Ar fi un caz fericit să ne calificăm”

Augustin Eduard: „În primul rând, jucătorii noștri nu au o pregătire intensă și bine programată încă de la copii și juniori. Jucătorii performanți de la echipele mari din Europa sunt extrem de bine pregătiți fizic și ca forță. Mai ales acest lucru, să vedeți duelurile, unul contra unul, pe care noi foarte rar le câștigăm cu acești adversari tehnici. În completare, ce să spun? Nu avem nici echipe foarte bogate în România ca să avem fotbaliști de valoare. Toți fotbaliștii de valoare sunt în țările puternice economic, unde sunt sume de bani colosale. Și o să se ajungă până la epuizarea jucătorilor, pentru că fotbalul devine ceva, o afacere ca și o economie. Ce șanse are echipa noastră să se califice din această grupă? Cred că toată lumea își dorește calificarea din această grupă. Avem speranțe, avem gânduri, vise, dar e foarte greu să ne depășim condiția. Ar fi un caz fericit să ne calificăm mai departe. Pot să fie anumite întâmplări norocoase sau este vorba și de șansă”.

„S-ar putea să le iasă totul sau să nu le iasă nimc”

Daniel Ionașcu: „Jocul echipei s-a văzut în precalificări, dar asta poate să anuleze totul, pentru că am ajuns la un alt nivel. Aici se vede adevărata valoare. Jocul echipei va spune totul, care va fi deznodământul. Avem jucători tineri, iar majoritatea joacă afară, dar nu prea joacă. Sunt emoții, sunt multe necunoscute, dar s-ar putea să le iasă totul, ori s-ar putea să nu le iasă nimic, pentru că este foarte greu acolo, presiunea este foarte mare”.

Citește și FC Argeș începe pregătirea pentru noul sezon

„Ce șanse are echipa națională să se califice mai departe din această grupă? Nu are”

Nicolae Radu III: „Este normal să avem o așa cotă de piață scăzută. Și mă refer la ultimele rezultate ale fotbalului românesc, nu la cele din preliminarii. Rezultatele și valoarea jucătorilor în ce campionate joacă a dus la această catalogare. Unde joacă jucătorii noștri și cât joacă, și când joacă? Uitați-vă la Yanis Hagi, Drăgușin, care, hai să zicem, e altfel privit fiindcă joacă la o echipă mare, chiar dacă nu joacă meci de meci, dar o face bine. Dar când se acomodează, o să fie un jucător foarte bun, părerea mea. În rest, poate și Denis Man, care face o treabă bună la Parma. În rest, mai puțin. Sunt foarte mulți jucători rezerve la echipele lor de club. Ce șanse are echipa națională să se califice mai departe din această grupă? Nu are. Sperăm, vrem, dacă nu putem. Asta e părerea mea”.

„La acest nivel fiecare gol poate fi decisiv”

Mihai Zamfir: „Echipa națională are o cotă de piață scăzută pentru că aceasta este valoarea lotului. Valoarea lotului se face după valoarea jucătorilor. Dar pe teren când se întâlnesc, rezultatele pot să vină, să fie cu totul altceva. La acest nivel fiecare gol poate fi decisiv, dar, într-adevăr, alte echipe sunt favorite. Ne putem califica doar cu o victorie și un egal”.

„Echipa națională poate mult mai mult decât o apreciază jurnaliștii sau alți «specialiști»!”

Vasile Stan: „Păi, dacă analiștii așa au hotărât înseamnă că așa o fi, suntem cei mai slab cotați. Ceea ce cred eu este că echipa națională poate mult mai mult decât o apreciază jurnaliștii sau alți «specialiști» în fotbal. Sperăm ca jocul să demonstreze jocurile bune pe care le-a făcut și rezultatele pe care le-a avut în precalificări. Eu sunt de părere că fiecare echipă care joacă în grupă are 50% șanse de calificare”.

Citește și CS Dacia Mioveni, campioană la Oină

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită