Web Analytics
scris joi, 04.04.2024

Fost prorector la Universitatea „Spiru Haret”, condamnat la 3 ani de închisoare. A luat ca șpagă bani, țuică, vin și porci

Un fost prorector al Universității „Spiru Haret” a fost condamnat la trei ani de închisoare, în urma unui uriaș scandal de corupție.

Fost prorector la Universitatea „Spiru Haret”, condamnat la 3 ani de închisoare. A luat ca șpagă bani, țuică, vin și porci

Citește și: DGA. Tată și fiu reținuți după au vrut să mituiască doi polițiști

Procurorii au reuşit să demonstreze că acum 5 ani a luat bani și diverse cadouri de la studenți ca să îi ajute să treacă examenele restante sau pe cele de licență. Profesorul universitar Eduard Ionescu nu va ajunge însă după gratii, pentru că a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu anchetatorii.

„Pe parcursul celor trei ani de facultate și totodată până în iarna anului 2019, în fiecare iarnă i-am trimis prorectorului câte un porc, și, după caz, 20 l de țuică, 30 l de vin și sume de bani care variau între 1000/1200 și 2000 de lei”, a mărturisit un fost student. Iar o studentă a povestit că i-a făcut cadou un ceas inteligent. Gestul l-a emoționat pe prorectorul care obișnuia să furnizeze subiectele uneori chiar în timpul examenelor, celor care îi plăteau șpăgile. Alteori oferea lucrări de licență gata scrise. Astfel, examenele erau promovate fraudulos.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole