Fost președinte al Tribunalului Argeș, Mariana Vârgă va fi vicepreședinte APP România

de | 9.04.2022 11:15 | Actualitate, Home

APP a anunțat, în acaestă săptămână, cooptarea în rândurile sale a judecătoarei Mariana Vârgă. Fosta președintă a Tribunalului Argeș s-a pensionat și este, în prezent, avocat.

”Doamna Mariana Vârgă a fost președintele Tribunalului Argeș, fost membru marcant în conducerea Asociației Magistraților din România și, în această calitate, participant important la dezbaterile Comisiei de la Veneția în România care au vizat reforma justiției. Nu în ultimul rând, doamna judecător a fost desemnată candidat pentru Consiliul Superior al Magistraturii în 2018.

Citește și Avocata Mariana Vârgă: ”Mult-așteptata democrație, după mai bine de 30 de ani, s-a transformat într-o jalnică tiranie…”

Doamna judecător Vârgă este un magistrat renumit care s-a opus, în mod public, prin nenumărate declarații de presă, intervenții și interpelări adresate CSM, Ministerului Justiției ș.a., protocoalelor secrete, abuzurilor din justiție, implicării serviciilor în actul de justiție (în special cooptării de persoane care au depus mărturii false), interpretărilor eronate ale legilor și subminării deciziilor Curții Constituționale în aplicarea legislației drepturilor omului și libertăților cetățenești.

Mariana Vârgă este un simbol atât pentru specialiștii lumii juridice cât și pentru cetățeanul de rând care a privit, în ultimii ani, cu maximă speranță și încredere în astfel de oameni, în momentele în care sistemul devenea tot mai putred și mai abuziv.

Doamna judecător Vârgă va conduce și Comisia națională a juriștilor APP care pregătește un pachet de legi și câteva sute de amendamente privind modificări ale unor legi care sunt interpretate discreționar, discriminatoriu și neconstituțional.

Cooptarea doamnei judecător în Alianța Pentru Patrie reprezintă o speranță pentru toți patrioții din sistemul judiciar și pentru sutele de mii de români și familiile acestora care au fost victimele unor vânători, hărțuiri și abuzuri unice în democrațiile lumii”, a anunțat APP în comunicatul de presă.

Alianța pentru Patrie a bifat astfel, numai în ultima perioadă, înscrierea în formatiunea politică a doi foști magistrați, Mariana Vârgă, fosta președintă a Tribunalului Argeș, și Constantin Udrea de la Curtea Militara de Apel, ambii aflați în prezent la pensie. Cei doi urmează să ocupe funcțiile de vicepreședinti ai APP.

Distribuie!

Articol scris de Alina Crangeanu

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Să nu-l uităm pe fostul campion alb-violet Marcel Pigulea!
Să nu-l uităm pe fostul campion alb-violet Marcel Pigulea!

S-a născut la 24 mai 1943, în comuna Albuleşti, în judeţul Mehedinţi. A început fotbalul la Progresul Strehaia (1955), fiind foarte repede promovat (încă junior) în echipa mare. În anul 1961 a devenit student la IEFS şi s-a transferat la divizionara “B” Dunărea...

Medalii obținute de CS Mioveni la Campionatele Naționale de Judo
Medalii obținute de CS Mioveni la Campionatele Naționale de Judo

Șase medalii au obținut în week-end, judocanii de la CS Mioveni, la Finala Campionatelor Naționale Under 13 și Under 15. Concursul s-a desfășurat la Sibiu. CS Mioveni a fost prezent cu o delegație formată din 19 sportivi, toți antrenați de Verginel Popescu și Lavinia...

Ultimul meci pe teren propriu pentru echipa de baschet a Piteștiului
Ultimul meci pe teren propriu pentru echipa de baschet a Piteștiului

După un nou sezon reușit, echipa de baschet a Piteștiului își ia rămas bun de la suporteri. Joi, de la ora 17:30, formația alb-violetă va juca Meciul 2 al Finalei mici contând pentru Liga Națională. Adversară este CSM Oradea, vicecampioana en-titre. Scorul la general...

Argeș. Două persoane s-au electrocutat în curtea unui biserici
Argeș. Două persoane s-au electrocutat în curtea unui biserici

Două persoane s-au electrocutat, marţi, după ce au atins cu o scară o linie de înaltă tensiune ce trecea prin curtea unei biserici din comuna Merișani. Potrivit informațiilor, un bărbat de 43 de ani a atins cu scara linia de înaltă tensiune şi s-a electrocutat, iar o...


Loading RSS Feed