Web Analytics

Fost polițist și om de afaceri din Argeș, reținut pentru evaziune fiscală

de | 3.10.2019 10:28 | Actualitate

Fost polițist din Argeș, reținut pentru evaziune fiscală și spălare de bani!

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Crimina­lităţii Economice Argeş au reţinut doi barbaţi, de 61 de ani, din Budeasa, respectiv de 51 de ani, din Piteşti, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, ulterior au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Unul dintre cei doi reţinuţi este poliţistul Dan Săndulescu, fost poliţist la Serviciul Rutier Argeş.

Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada 2012-2015, cei doi, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale, prin evidenţierea în actele contabile a unor cheltuieli, fără a avea la bază operaţiuni reale, cauzând un prejudiciu de peste 1.750.000 de lei.

După ce a petrecut o noapte în arest, fostul polițist a fost plasat sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. Nu este prima dată când omul de afaceri are probleme cu legea. În urmă cu doi ani, în luna octombrie, la firmele acestuia au avut loc percheziții tot pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

 

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii