Web Analytics
scris miercuri, 01.04.2015

Fost angajat al Primăriei Curtea de Argeş, condamnat la închisoare cu suspendare pentru fraudarea fondurilor europene

# Cristescu Ion-Cristea a fost condamnat de Curtea de Apel Pitești pentru că a obținut fonduri UE de aproape 230.000 de euro în baza unor documente false

Fost angajat al Primăriei Curtea de Argeş, condamnat la închisoare cu suspendare pentru fraudarea fondurilor europene

Curtea de Apel Pitești a dat o sentință definitivă în procesul în care Cristescu Ion-Cristea, fost angajat al Primăriei Curtea de Argeș, era judecat pentru că a obținut fonduri UE de aproape 230.000 euro în baza unor documente false. Instanța l-a condamnat pe acesta la doi ani și 10 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 4 ani. În plus, acesta va presta 120 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității la Primăria Curtea de Argeș.
Cristescu Ion-Cristea a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Pitești în toamna lui 2012, acuzându-l că a falsificat documente pentru a primi, pe nedrept, fonduri de la APIA.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: ”În perioada 2007 – 2009, inculpatul Cristescu Ion-Cristea, funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Curtea de Argeş, a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Argeş trei cereri prin care a solicitat subvenţii acordate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). În toate aceste cereri, inculpatul a menţionat date necorespunzătoare realităţii, în sensul că a solicitat subvenţii pentru suprafeţe agricole mai mari decât cele pe care le utiliza în mod legal în baza unor contracte de arendă. În susţinerea acestor cereri, inculpatul Cristescu Ion-Cristea a prezentat APIA un contract de arendă încheiat cu Primăria municipiului Curtea de Argeş pe care l-a falsificat, în sensul că a menţionat o suprafaţă de teren mai mare decât cea care făcea obiectul arendării. În această modalitate, inculpatul Cristescu Ion-Cristea a obţinut pe nedrept suma totală de 859.813,03 lei (echivalentul a aproximativ 229.130 euro) reprezentând fonduri FEGA, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în procesul penal. În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile aparţinând inculpatului.”
Denis Grigorescu

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...