Web Analytics

Fonduri europene pentru fermierii care vor să cumpere utilaje agricole

de | 21.09.2023 09:27 | Actualitate, Bani europeni, Home

Fermierii români care doresc să-și achiziționeze utilaje agricole noi o vor putea face cu ajutorul fondurilor europene. Linia de finanțare pentru investiții în fermele zootehnice, care va avea o componentă de 300.000 de euro dedicată achiziției de utilaje agricole, va fi lansată în a doua jumătate a lunii octombrie.

Citește și: Explozie la magistrala de gaz de la Călimănești, jud. Vrancea: 4 morți, 5 răniți


Fermierii care vor să acceseze fondurile europene trebuie să depună, mai întâi, o cerere de finanțare. Cu toate acestea, fermierii care nu activează în sectorul zootehnic mai au de așteptat, pentru că finanțarea pentru sectorul vegetal nu a fost încă anunțată, astfel că lansarea ei va avea loc, cel mai probabil, în 2024.

Citește și: Iubita șoferului mort în carnagiul de pe Autostradă a postat pe Facebook invitația la nuntă


”Noua măsură pentru utilaje agricole care va începe este cea pentru zootehnie. Va exista o componentă de 300.000 de euro care poate fi folosită în cadrul unei exploatații zootehnice exclusiv pentru utilajele destinate culturilor vegetale. În cazul în care nu este vorba de o fermă zootehnică, atunci o altă linie de finanțare pe care trebuie să o avem în vedere ar fi instalarea tinerilor fermieri. Din păcate, nu știm informații despre investițiile în culturile vegetale, nu știm când o să înceapă depunerea proiectelor pentru acea componentă. Dacă nu se găsește linia de finanțare pe calendar până la finalul anului, bănuim că va fi anul viitor, în primele luni”, a precizat consultantul Marian Dumitrache, în emisiunea ”Agricultura la Raport”, de la AgroTV.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *