Web Analytics
scris luni, 22.01.2024

Fondul Monetar Internațional vine în România, în plin protest al fermierilor și transportatorilor

O delegație a Fondului Monetar Internațional va ajunge în București la finalul lunii ianuarie. Echipa FMI va abaliza evoluțiile economice și financiare recente și va actualiza perspectivele macroeconomice, se arată într-un comunicat al instituției.

Fondul Monetar Internațional vine în România, în plin protest al fermierilor și transportatorilor

Geoff Gottlieb, reprezentantul regional principal al FMI pentru Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, a anunțat că o misiunea FMI va fi condusă de Jan Kees Martijn. 

Citește și:Edilul a recunoscut fapta şi a detaliat cum a dat foc Primăriei Beleţi-Negreşti

La precedenta vizită, din octombrie anul trecut, Fondul Monetar Internațional a recomandat guvernului o serie de reforme fiscale, printre care scăderea pragului de impozitare pentru  microîntreprinderi la 60.000 de euro, dar și reforma impozitului pe proprietate, pentru scăderea deficitului, pe lângă măsurile fiscale deja luate.

Experții arată că noua lege a pensiilor ar contribui la reducerea cheltuielilor pe termen lung, dar ar genera costuri fiscale inițiale care ar putea pune în pericol eforturile de reducere a deficitului în următorii ani.

Pentru a evita acest risc, este necesară o introducere treptată a acestor costuri și o punere în aplicare prudentă, arată instituția.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *