Web Analytics
scris joi, 15.02.2024

Fondatorul WikiLeaks, în pericol. Avertismentul soției

Julian Assange (52 de ani), fondatorul site-ului WikiLeaks, se află la o ultimă încercare legală de a opri extrădarea sa din Marea Britanie către Statele Unite. Soția sa, Stella Assange, a avertizat joi, 15 februarie, că este o chestiune de viață și de moarte pentru bărbatul ei, potrivit Reuters, citat de dcnews.ro.

Fondatorul WikiLeaks, în pericol. Avertismentul soției

Citește și: Argeș. Octogenara mușcată de câine a ajuns la spital

J. Assange, australian de origine, este acuzat de autoritățile americane pentru publicarea de către WikiLeaks a numeroase documente militare confidențiale și convorbiri diplomatice ale SUA.

În 2022, Marea Britanie a aprobat extrădarea sa, o decizie pe care avocații lui Assange o vor contesta săptămâna viitoare la Înalta Curte din Londra. Assange se află în închisoarea Belmarsh din Londra de aproape cinci ani și va fi audiat la Înalta Curte din capitala Angliei pe 20 și 21 februarie.

Într-o conferință de presă, susținută joi, Stella Assange a declarat că soțul ei nu va supraviețui dacă va fi extrădat în SUA. „Sănătatea lui este în declin, atât fizic, cât și mental. (…) Viața lui este în pericol în fiecare zi pe care o petrece în închisoare – iar dacă va fi extrădat, va muri” – a spus ea, conform sursei citate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *