Web Analytics
scris vineri, 26.07.2024

Folclorul autentic, din nou la Mioveni! Trei seri de spectacol în august

În perioada 2-4 august va avea loc cea de-a V-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Folclor Mioveni. Orașul Mioveni va fi gazdă pentru aproximativ 300 de dansatori, membri ai ansamblurilor folclorice reprezentative pentru județele Tulcea, Sălaj, Satu Mare, Botoșani, Maramureș, Bihor și Olt.

Folclorul autentic, din nou la Mioveni! Trei seri de spectacol în august

Festivalul va debuta vineri, 2 august, cu tradiționala paradă a portului popular. Publicul este invitat să intre în contact cu tradițiile, obiceiurile, muzica și coregrafiile ansamblurilor folclorice participante la ediția din acest an.

În cele 3 seri de spectacol, toate ansamblurile vor urca pe scena festivalului și vor încânta publicul cu minunatele costume populare, dar și cu muzica și dansurile specifice fiecărei zone.

Citește și Ansamblul „Argeșul”, la 55 de ani! Spectacol la Biserica Domnească

Cele 8 ansambluri folclorice participante sunt: Ansamblul Folcloric Atelierul de Joc Popular din Zalău, Ansamblul Folcloric Altițe Dobrogene din Jijila, Ansamblul Folcloric Cetatea Codrului din Ardud, Ansamblul Folcloric Codrulețul din Vorona, Ansamblul Folcloric Cosăul din Budești, Ansamblul Folcloric Floarea Barcăului din Marghita, Ansamblul Folcloric Heracleea din Enisala, Ansamblul Folcloric Plai de Dor din Șerbănești.

Alături de aceste ansambluri, momente spectaculoase vor oferi și artiști Gabriel Treteag, Constantin Enceanu și Maria Dragomiroiu, alături de Taraful Cornel Bucuroiu. De asemenea, va reveni și câștigătorul ediției precedente, Ansamblul Folcloric MEGIEȘII, din județul Suceava, în cadrul Galei de premiere.

Juriul este format din cinci renumiți specialiști în domeniu și oameni de cultură din România: Elise Stan – președintele juriului, Ileana Vieru, Doina Ișfănoni, Elena Iagăr și Florian Teodorescu. Evenimentul va fi prezentat de către îndragita vedetă a TVR Iuliana Tudor.

Organizatorii Festivalului Concurs-Național de Folclor sunt Centrul Cultural Mioveni împreună cu Primăria și Consiliul Local Mioveni.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită