Web Analytics

Florin Nini, antrenorul principal al BCM U Piteşti, recunoaşte: „Suntem o echipă cu o tentă atletică, încă lucrăm la omogenitate”

de | 7.11.2019 13:23 | Sport

# Ce așteptări aveți pentru acest sezon competițional?
– Ca de fiecare dată când începe un nou sezon, ne așteptăm la rezultate mai bune, rezultate care să ne dea încredere în munca și în investiția făcută în echipă și în club. Nu va fi ușor, pentru că datele problemei sunt diferite față de sezonul trecut, în sensul că, urmărind lista investițiilor, lista jucătorilor care au fost transferați la echipele de pe locurile 1-8, se constată foarte ușor că este un campionat mult mai disputat. Va fi un campionat mult mai puternic, rezultatele din primele meciuri demonstrând că oricine poate bate pe oricine. Sigur că rămân principalele favorite, însă diferențele sunt foarte mici. Drept urmare campionatul se desfășoară, fiecare etapă este importantă, fiecare meci este hotărâtor pentru calificarea în locurile 1-6 și sigur că de acolo discuțiile se fac pe mai departe.
# Ce ne puteți spune despre buget?
– Bugetul este același, suntem în aceiași parametri pe care i-am avut anul trecut și a fost realizată o altă selecție, în sensul că am adus alți jucători de un alt profil, care până acum demostrează că sunt alegeri bune. Suntem o echipă cu jucători buni, motivați să câștige. Suntem o echipă cu o tentă atletică mult mai bună față de sezonul trecut, lucru care ne dă încredere, însă încă lucrăm la omogenitate. Am avut și încă avem mici probleme medicale, care nu ne dau întotdeauna posibilitatea de a ne antrena la intensitatea pe care o vrem, dar sunt lucruri peste care trebuie să trecem, așa cum este la nivelul oricărei echipe. Important este ca încrederea și coeziunea echipei să fie bune, pentru că doar aceasta va aduce rezultatele pe care le dorim.

„Obiectivul în campionat este calificarea în locurile 1-6, iar în Cupa României – calificarea în Final Four”

# Care este obiectivul în campionat și obiectivul în Cupa României?
– Primul obiectiv este calificarea în locurile 1-6, iar în Cupa României să mergem cât se poate de mult. Încercăm un Final Four în acest an și sperăm să nu mai cădem direct cu Clujul. În această primă manșă suntem cu CSM Focșani, un club tânăr, ambițios, şi fără să subestimăm adversarul, consider că suntem o echipă mai bună, prin rezultat să demostrăm acest lucru și să ne calificăm mai departe. Sigur că ne dorim un Final Four…
# Ce ne puteți spune despre transferuri?
– Am păstrat o mare parte dintre jucătorii români, în sensul că au rămas Tudor Gheorghe, Ciotlăuș, Măciucă, Mihai Căprărescu, Lucian Chirov, jucători care din ce în ce își fac treaba și mai bine și eu am mare încredere în ei. La nivelul jucătorilor străini pot spune că ni l-am dorit și dovadă am și încheiat contractul pe Sturanovic. Am vrut să continue alături de noi, însă el trece prin niște probleme medicale care l-au împiedicat să onoreze contractul. Drept care am adus șase jucători străini noi de un alt profil, care credem că sunt mai potriviți pentru acest tip de campionat.

„Nu neapărat pot spune că avem un lot mai valoros, pentru că ar însemna să nu respect jucătorii din sezonul trecut”

# Este mai valoros lotul actual față de cel din sezonul trecut?
– Nu neapărat, pentru că ar însemna să nu respect jucătorii care au fost la noi în sezonul trecut. Au fost jucători valoroși… Profilul este diferit, în sensul că avem acum jucători mai atletici, punem accentul pe apărare, punem accentul pe un ritm de joc mai alert și din acest punct de vedere jucătorii din acest sezon sunt mai adaptați acestui stil de joc.
# Putem vorbi de favorite la câștigarea campionatului?
– Nici vorbă de așa ceva! Oradea este o echipă care continuă prin omogenitate, și-au păstrat jucătorii și aduc an de an jucători valoroși din campionate puternice, jucători cu experiență europeană și internațională. Clujul, așa cum ați văzut, an de an investește și aduce jucători din ce în ce mai aproape de ceea ce își doresc. Nici Sibiul, nici Timișoara, nici Craiova, nici Steaua nu sunt departe, echipe care anul acesta au făcut niște transferuri foarte bune. Deci, este greu de spus cine va câștiga campionatul. Cele 8 echipe sunt extrem de echilibrate și orice victorie este extrem de importantă și extrem de valoroasă tocmai datorită acestui lucru. Este devreme să vorbim de câștigătoarea la titlu, pentru că nu este o echipă detașată din punct de vedere valoric. Investițiile și valoarea jucătorilor sunt o dovadă în acest sens. Transferurile importante și valoroase dau frumusețe și valoare campionatului.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii