Web Analytics

Florin Mergea şi Adrian Ungur participă la Comesad BCR Open

de | 2.08.2017 17:06 | Sport

13 comesad01În perioada 31 iulie – 6 august, municipiul Pitești este gazda unui important turneu de tenis ITF. Este vorba de ediția a V-a a Comesad BCR Open. Categoria turneului este Romania F 8 Futures, suprafața de joc este zgură, iar premiile sunt de 25.000 de dolari. La turneul organizat la baza sportivă Comesad din Pitești sunt prezenți tenismeni români foarte importanți așa cum ar fi Dragoș Dima, piteșteanul Adrian Ungur sau Nicolae Frunză.

De asemenea, la dublu, la acest turneu participă și Florin Mergea, un sportiv care nu are nevoie de nicio prezentare. Trebuie menționat că bugetul acestui turneu este unul consistent, acesta ridicându-se la 42.000 de euro. Contribuția financiară a BCR este de 15.000 de euro, iar restul este suportat de Comesad.

„Turneul Comesad BCR Open este unul 100% privat”

„Așa cum am promis anul trecut, și în acest an organizăm un turneu foarte important ITF și anume Comesad BCR Open. Suntem la cea de a cincea ediție și vreau să vă spun că suntem al doilea din punct de vedere valoric după turneul de la Iași. Sunt foarte optimist că vom duce la bun sfârșit competiția și nu am de ce să cred altceva. Mă bazez pe foarte mulți colaboratori, care au dat dovadă de foarte multă pasiune pentru susținerea acestei competiții. Trebuie să precizez că turneul este unul 100% privat, susținerea financiară venind de la BCR și Comesad. Participarea este una internațională, sportivii provenind chiar din Chile sau Argentina”, a declarat la deschiderea competiției Sorin Dumitru, manager Comesad. Demn de reținut că 48 de sportivi vor concura în calificări, iar din aceștia doar 8 se vor califica pe tabloul principal. Favoritul principal al turneului este Dragoș Dima, iar favorit doi este piteșteanul Adrian Ungur, fost număr 70 mondial. Premiul în bani pentru câștigătorul turneului este de 3.600 de dolari și 27 de puncte ATP. Finalistul va câștiga 2.100 de dolari și 15 puncte ATP.
Demn de remarcat că acest turneu ITF este singurul din Europa la care va participa un sportiv top 50 mondial și anume Florin Mergea, finalist la Turneul Campionilor și finalist la Madrid.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii