Web Analytics

Florin Cîţu: „Vrem majorarea salariilor pentru toţi românii, prin reducerea CAS de la 25% la 20%”

de | 24.03.2022 12:48 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Președintele Senatului, liberalul Florin Cîțu, a declarat că dorește un consens în coaliția de guvernare privind reducerea CAS cu 5% și a afirmat că, astfel, românii vor avea venituri nete mai mari. De altfel, marți, 15 martie, mai mulţi deputaţi liberali au depus amendamente la Legea Codului Fiscal pentru scăderea CAS cu 5%: 317 lei în buzunarul românilor cu salariul mediu.

”PNL se ține de cuvânt: vrem majorarea salariilor pentru toți românii, prin reducerea CAS de la 25% la 20%. Este singura variantă prin care salariile pot crește. Amendamentul a fost depus de mai mulți parlamentari PNL. Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat că vrea consens în coaliție pe această propunere care aduce mai mulți bani în buzunarele românilor, dar și mai mulți bani la buget. Investim bani în economie, profitul rămâne companiilor, rămân 20 de miliarde la buget”, a transmis PNL într-un comunicat de presă.
În plus, liderul PNL, Florin Cîțu, a subliniat că dorește coeziune în coaliție pe această propunere și că va încerca să convingă și colegii de coaliție de la PSD despre utilitatea măsurii.

Citește și Florin Cîțu: “România s-a împrumutat joi la cea mai mare dobîndă din ianuarie 2013 şi până astăzi”

”Vorbim de un beneficiu pentru toţi românii, bani care vor fi, pe de o parte, investiţi în economie şi ne rămân banii din profiturile companiilor, asta înseamnă vreo 20 de miliarde care rămân la buget. Pe de altă parte, trebuie să înțelegem că o să fie complicat pentru PNL să susțină orice altă măsură care va crește veniturile doar unei categorii de români, dintr-un sector bugetar anume sau alte categorii”, mai spun liberalii.
De menționat că, în februarie, Florin Cîțu a transmis că reducerea contribuției pentru asigurări sociale de la 25% la 20% va însemna „aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu”.
Cristina Simion

Citește și Florin Cîțu: ”Reducerea accizei la carburant nu mai este pe masa coaliției de guvernare”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *