Web Analytics

Flacăra Centenarului ajunge de Florii la Mioveni

de | 28.03.2018 17:50 | Actualitate

6 flacaraOrașul Mioveni a dat startul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri. Duminică, 1 aprilie, Flacăra Centenarului va ajunge la Monumentul Eroilor din Mioveni. După o ceremonie religioasă în incinta Catedralei „Sf. Apostoli Petru și Pavel” de la Mioveni, va urma o paradă militară prin centrul orașului. Autoritățile locale din Mioveni își doresc să mențină aprinsă Flacăra Centenarului pe tot parcursul anului la Monumentul Eroilor, în centrul civic.
„E o zi specială, datorită Floriilor. Ne așteptăm să fie participare și din partea cetățenilor, și din partea autorităților. Ne dorim să fie o reușită, să cinstim eroii și să marcăm momentul așa cum se cuvine”, a spus primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu. El susține că a lansat invitații și unor autorități din Republica Moldova.
Flacăra Centenarului a fost aprinsă pentru prima dată pe 23 ianuarie 2018, la Muzeul Golești, și va ajunge în decursul anului, în mai multe orașe și localități, ca un omagiu adus eroilor din Primul Război Mondial.
Festivitățile închinate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire au început în Mioveni încă de marți, 26 martie, când au fost organizate manifestări artistice și culturale la Centrul Cultural Mioveni, urmate de un spectacol folcloric susținut de Doina Bascovului și Doina Cârcinovului, alături de artiști din Basarabia, Maramureș și Argeș, respectiv, Nicu Mâță, Paul Ananie și Gabriel Dumitru.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii