Web Analytics

Trafic de droguri. Fiul unui cunoscut profesor din Piteşti condamnat la şapte ani şi jumătate

de | 26.10.2017 07:44 | Actualitate

18 mihnea untaruSăptămâna trecută, magistrații Tribunalului Argeș l-au condamnat la închisoare pe Mihnea Untaru, fiul unui cunoscut profesor din Pitești. Mihnea Untaru a fost condamnat la șapte ani și jumătate pentru trafic internațional de droguri de mare risc în formă continuată și va trebui și să plătească 7.000 de lei cheltuieli judiciare. Sentința nu este definitivă și ea a fost deja atacată cu apel. Mihnea Untaru a făcut și o contestație la sentința primită.

Pe 2 mai a.c., tânărul de 18 ani, care era elev în clasa a XII-a la Colegiul Național I.C. Brătianu, a fost prins în flagrant în timp ce vindea droguri chiar în fața liceului unde învăța. Asupra lui au fost găsite 3 grame de metamfetamină. La perchezițiile efectuate la domiciliul tânărului au mai fost găsite apoi 5 grame de droguri, inclusiv ecstasy și cannabis.
Deşi Mihnea putea să calce pe urmele părinţilor săi, a ales, din nefericire, alt drum în viaţă. Părinţii tânărului sunt doi intelectuali, tatăl este profesor de franceză la Colegiul Bratianu, fost inspector de franceză și de germană în cadrul ISJ Argeș, iar mama sa, grefier la Tribunalul Bucureşti. Se pare că părinţii şi-au dat seama de anturajul în care a intrat fiul său şi au încercat deseori să-l reîntoarcă pe calea cea dreaptă, dar fără succes.
Conform foștilor săi profesori, Mihnea este un tânăr cu rezultate bune şcolare, dar care a fost influenţat negativ de anturajul în care a intrat. La începutul anului, liceanul a mai fost implicat într-un alt scandal, în faţa gardului liceului Brătianu. A fost bătut de mai mulţi tineri din cauza unor datorii pe care Mihnea le avea faţă de aceştia. Conform unor surse, datoriile ar fi fost acumulate tot din cauza consumului de droguri.

Comisia de BAC nu i-a dat 7 sutimi pentru a promova. După contestaţie, i-a scăzut media

Mihnea Untaru a susținut în această vară examenul de bacalaureat în arestul IPJ Argeș, în fața unei comisii speciale. Acesta a luat nota 5 la Limba Română, iar la celelalte probe a obţinut notele 6,5, respectiv 6,3. Cum media generală a fost de 5,93, Mihnea Untaru a fost declarat respins. Având în vedere că îl despărțeau doar 7 sutimi de media generală 6, care l-ar fi putut promova, tânărul a depus contestaţie. Și, deși tânărul era într-o situație extrem de delicată și dură, comisia de bacalaureat nu a dat dovadă de clemență și flexibilitate și i-a mai scăzut media cu încă 17 sutimi, aceasta fiind în cele din urmă 5,76. O duritate excesivă a membrilor comisiei de bacalaureat, în condițiile în care în ultimii 17 ani mai mulți copii de VIP-uri din Pitești au primit și două puncte în plus după ce au făcut contestații la bacalaureat. Tratament preferențial de VIP, nu?

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. La contestație lucrarea se resigilează.
    Deci cine distribuie droguri din cauza anturajului, trebuie să beneficieze de clemență.