Web Analytics
scris miercuri, 01.03.2023

Fiul lui Mihai Șora, la înmormântarea filosofului: „Am aflat de moartea tatălui meu întâmplător. Nu am fost înştiinţat că a murit”

Scriitorul şi filosoful Mihai Şora a fost înmormântat marţi, 28 februarie, cu onoruri militare, pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu. Fiul scriitorului, Tom Şora, venit din Germania la comemorarea tatălui său, a făcut acuzații dure la adresa soției eseistului, despre care spune că i-a cenzurat relația cu tatăl.. „Am aflat de moartea tatălui meu cu totul întâmplător. O cunoştinţă a surorii mele a citit pe Facebook că a murit tatăl meu. Sora mea, seara, mi-a spus că a murit tatăl nostru. Deci, nu am fost înştiinţat că a murit. Relaţia noastră, a familiei noastre cu tatăl nostru, a fost sistematic împiedicată în ultimii zece ani. Nu am putut lua legătura cu el nici telefonic, nici prin email, eram cenzurat”, a mai spus acesta.

Fiul lui Mihai Șora, la înmormântarea filosofului: „Am aflat de moartea tatălui meu întâmplător. Nu am fost înştiinţat că a murit”

Citește și: Interzicerea centralelor de apartament pe gaz în Europa

”Acum trei ani am venit neanunţat, spontan, la demonstraţiile din Piaţa Victoriei. Şi în Piaţă am vorbit cu tatăl meu şi, printr-o minune am reuşit să ne întâlnim de două ori într-un local, nu acasă (…). Am sperat că relaţia se va normaliza”, a afirmat acesta, înainte de a fi întrerupt de către unul dintre preoții bisericii.

Citește și: Garda Forestieră – amendă contravențională pentru firma care exploatează lemnul pe Valea Vâlsanului, după protestul voluntarilor Agent Green

Nu a fost singurul incident de la funeraliile lui Mihai Șora. Imediat după după cele trei focuri de armă trase de Garda de onoare la funeralii, unul dintre cei șase militari înarmați cu pistol mitralieră și-a descărcat, în mod accidental, arma. Din fericire, incidentul a rămas fără urmări.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...