Web Analytics

Fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean a fost trimis în judecată

de | 13.09.2017 21:31 | Actualitate

11 costachecainetaiat# Mihai Costache este acuzat de rănirea unui câine pe care l-a tăiat cu sabia
În urmă cu doi ani, la Dealul Sasului, s-a petrecut un incident mai puţin obişnuit. Fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Florea Costache, a fost iritat de reacţia unor câini de la o stână şi s-a răzbunat pe un animal, ciopârţindu-l cu o sabie. Acum s-a ajuns la instanţă, tânărul Mihai Florin Costache, fost ofițer SRI,  fiind acuzat de rănirea unui câine.

Riscă amendă penală sau închisoare de la trei luni la un an

Incidentul a fost relatat în 2015 pentru Jurnalul de Argeş de fostul viceprimar al comunei Dâmbovicioara, Ion Florescu, tatăl proprietarului stânii unde s-a petrecut incidentul. Potrivit acestuia, într-o seară de iulie, Mihai Costache şi un prieten al acestuia, Mircea Furtună, au venit la stână „dotaţi” cu o sabie, un topor şi un pistol pentru a se răzbuna pe câinii care l-au lătrat pe fiul fostului preşedinte. Un animal a fost victimă, fiind tăiat de mai multe ori, iar incidentul a intrat în atenţia Poliţiei. S-a întocmit dosar penal în legătură cu săvârşirea faptei de rănire sau schingiuire a animalelor (Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor), iar la începutul acestei luni cauza a ajuns la Judecătoria Câmpulung, în baza rechizitoriului întocmit de procurori. Acuzaţi sunt Mihai Costache şi Mircea Furtună, părţi vătămate fiind Ionuţ Florescu, proprietarul câinelui rănit, şi Fundaţia pentru Protecţia Animalelor Vier Pfoten România. Sancţiunea prevăzută de lege pentru rănirea unui animal este amenda sau închisoarea de la trei luni la un an.

Şi Costache a făcut plângere

După incident, Mihai Costache l-a reclamat pe Ionuţ Florescu la Poliţie, fiind întocmit dosar penal şi în acest caz. Numai că procurorii au respins acuzaţiile tânărului de 34 de ani după mai puţin de un an de la săvârşirea faptelor. Costache a atacat în instanţă ordonanţele Parchetului de neîncepere a urmăririi penale şi s-a ales cu respingerea cererii.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

6 Comentarii

  1. In ce stare este cainele?

  2. Eu stau si ma intreb de ce suportam aceste mizerii, de ce toleram astfel de comportamente? Cine le da lor dreptul sa faca astfel de lucruri? Cum au fost educati si din ce fel de familii provin? L-au latrat cainii??? Voi si parintii vostrii ati distrus o tara, ati vandut tot ce se putea, de la paduri, la resurse, ati indatorat generatii. Tu ai scos sabia, noi ce ar trebui sa facem?

  3. Aplicati legea domnilor,ca de obicei legea se aplica in functie de statutul social al persoanei acuzate,rusine domnilor …

  4. La puscarie …. simplu … pentru fapta nenorocitului oricum pedeapsa-i mica … Omul se vede dupa mutra ca-i trebuie un control la Obrejia …

  5. Vreau cu orice preț sa fiti pedepsiți vreau sa se faca dreptate odată pentru tot deauna pentru toti criminalii care faceți asa ceva la animale.

  6. la puscarie cu el..