Web Analytics

Fiscul l-a dat în judecată pe fostul primar de la Albeşti de Muscel pentru a recupera prejudiciul

de | 13.09.2017 20:38 | Politica si Administratie

18 naftanailaConsecinţele condamnării fostului primar de la Albeştii de Muscel în anul 2014 pentru fapte de corupţie încă se manifestă. Ion Năftănăilă a fost acuzat de procurorii DNA de obţinerea pe nedrept a fondurilor europene, plus că Agenţia Naţională de Integritate a sesizat existenţa unui conflict de interese, acesta fiind şi primar, şi membru în conducerea Asociaţiei Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel.

Şi-a pierdut mandatul, a primit trei ani cu suspendare şi a fost obligat la plata a 202.851,70 lei plus dobânzi şi penalităţi către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în solidar cu Asociaţia.
Ion Năftănăilă s-a reangajat la Spitalul Municipal Câmpulung, însă reţinerile în vederea acoperirii pagubei nu sunt însemnate, astfel că Direcţia Generală a Finanţelor Ploieşti, prin intermediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, încearcă acum să recupereze creanţa şi prin alte modalităţi. Din acest motiv, s-a cerut în instanţă partajarea bunurilor comune ale familiei Năftănăilă, în vederea identificării bunurilor proprii ale fostului primar. Procesul va fi instrumentat de Judecătoria Câmpulung.
Între timp, Asociaţia Crescătorilor de Animale a chemat în instanţă Primăria şi Consiliul Local al comunei Albeştii de Muscel pentru recuperarea banilor pierduţi. Situaţia s-a complicat în acest an, după ce, la solicitarea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Asociaţia de la Albeşti a fost dizolvată, fiind numit un lichidator care să se ocupe de treburile post-dizolvare ale acesteia şi care să o reprezinte în procese.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii