Fiscul ia toţi banii din transferul lui Stancu la Galata

de | 27.01.2011 10:54 | Sport

Grijile alb-violeţilor legate de bugetul din acest retur de campionat au dispărut odată cu transferul lui Bogdan Stancu de la Steaua la Galatasaray. Asta pentru că FC Argeş, clubul care l-a format pe cel poreclit Motanul, ar trebui să primească bani din acest transfer, sumă ce reprezintă contribuţia de solidaritate. Datoriile acumulate de gruparea din Trivale în ultimii doi ani ar putea însă să le dea peste cap planurile şefilor de la FC Argeş.
Conform Regulamentului privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, cluburile care au format jucătorii între 12 şi 23 de ani vor primi, în cazul transferurilor acestora în străinătate, o parte din suma totală. Contribuţia sau taxa de solidaritate, aşa cum este ea denumită, reprezintă 5% din indemnizaţia de transfer plătită pentru transferul unui jucător profesionist şi se distribuie cluburilor implicate în pregătirea lui în perioada în care jucătorul avea între 12 şi 23 de ani. În cazul lui Stancu, taxa de solidaritate este de 300.000 de euro, dacă, într-adevăr, turcii au plătit pentru piteştean 6 milioane de euro.

Dumitru Bucşaru aşteaptă şi el la rând

Cu toate că şefii Argeşului îşi freacă mâinile de bucurie, lucrurile nu sunt chiar atât de simple, pentru că, până la 23 de ani, Bogdan Stancu a jucat şi pentru Unirea Urziceni. Motanul a stat până la 21 de ani la FC Argeş, timp în care a trecut şi pe la Dacia Mioveni, unde a fost împrumutat, iar după aceea a jucat la Unirea Urziceni. Altfel spus, suma de 300 de mii de euro va fi împărţită, cel mai probabil, între cluburile FC Argeş şi Unirea Urziceni. Totuşi, procentul pe care alb-violeţii trebuie să-l primească este mai mare, pentru că l-au crescut pe jucător până la vârsta de 21 de ani şi pot spera la cel puţin 150.000 de euro.

Am bani de dat, am datorii la Stat…

Necazurile nu se opresc însă aici, iar clubul alb-violet s-ar putea alege cu praful de pe tobă. De ce? Pentru că datoria clubului piteştean către Finanţele Publice Argeş se ridică la peste 14 miliarde de lei, iar taxa de solidaritate din transferul lui Stancu la Galata abia dacă acoperă jumătate din sumă. În atare condiţii, singura consolare a familiei Penescu este înjumătăţirea datoriei publice.

Dorin Falcă: „Suntem cu ochii pe banii din transferul lui Stancu”

Faptul că FC Argeş trebuie să-şi ia adio de la taxa de solidaritate ne-a fost confirmat şi de Dorin Falcă, şeful Fiscului. „Suntem cu ochii pe aceşti bani. De altfel, noi am trimis deja o adresă către clubul din Ghencea prin care solicităm ca procentul care revine lui FC Argeş să fie virat direct către Fisc din cauza datoriilor pe care gruparea din Trivale le are la noi. Acum aşteptăm răspunsul Stelei”, a zis Dorin Falcă (foto).
(Marius IONEL)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Circulație închisă pe un drum județean din Argeș
Circulație închisă pe un drum județean din Argeș

Circulația pe drumul județean 741, Pitești – Mioveni se închide, miercuri, 25 mai, între orele 8-15. „Circulația pe tronsonul cuprins între km. 0+000 – 1+450 (intersecția de la Școala Specială Valea Mare Ștefănești), va fi închisă pentru lucrări urgente la trecerea la...


Loading RSS Feed