Web Analytics

Firme de alimentație publică, amendate la Câmpulung! Nereguli depistate înainte de Paște

de | 24.03.2023 15:47 | Actualitate, Home

În contextul apropierii sărbătorilor pascale, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu inspectori de la Protecția Consumatorului Argeș, precum și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, au verificat cinci agenți economici din Câmpulung, cu profil de alimentație publică.

Citește și: Pitești. Prins la volanul unui camion, utilizând cartela tahograf a altei persoane. Amendă usturătoare!

În urma acestor controale, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, însumînd 3.000 de lei, fiind confiscată, totodată, suma de 192 de lei, potrivit Biroului de presă al IPJ Argeș care a făcut precizări referitoare la motivele pentru care au fost aplicate sancțiunile pecuniare.

Trei amenzi în valoare totală de 3.000 de lei au fost acordate ca urmare a încălcării prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, totodată fiind confiscate sumele încasate pentru care nu au fost întocmite documente justificative, adică 192 de lei.

Iar celelalte două amenzi au fost date ca urmare a încălcării prevederilor H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. Cu aceeași ocazie, specialiștii de la Protecția Consumatorilor Argeș au ridicat mai multe documente de la operatorii economici verificați, urmând ca aceștia să dispună ulterior măsurile legale care se impun – potrivit Biroului de presă al IPJ Argeș.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *